avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarizare administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarizare administrator

Administartorul avea salariu 1000 lei si acum in fisa de repartizare a cheltuielilor lunare apare suma de 1500 lei cu motivatia ca asa impune legea?
Nu am primit raspuns care lege.
care e modalitatea legala prin care isi mareste salariul? nu trebuie acordul adunarii generale? E legal sa- si mareasca salatiile cum vor ? Modalitati de atac.
Modalitati de atac? Doar daca va duceti la ANAF si reclamati ca administratorul dv. plateste statului contributiile la CAS, CASS, somaj!

Probabil ca ce stiti dv. cu 1000 lei era pe conventie civila cand platea numai impozit, iar acum asociatia i-a facut CIM cu plata contributiilor aferente acestuia. Amenzile pentru munca la negru sau la gri sunt ingrozitor de mari si atunci asociatia a decis ca e mai bine sa lucreze in legalitate, transformand conventia civila in CIM.
Deci la 1000 lei s-au adaugat aceste contributii catre stat, cheltuiala salariala devenind 1500 lei, fara a modifica ce ia administratorul dv. in mana, net, fata de cat lua inainte.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
elga50, moderator
In contractul de prestari pe care il aveti incheiat intre parti scrie clar salarul , si tot in contract ar trebui sa scrie ca orce modificare a contractului se face cu act aditional la contract .Daca nu se ajunge la o intelegere intre parti se pot adresa instantelor judecatoresti .

(5) Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru îndeplinirea atribuiilor
ce îi revin si adopta decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizaiilor, remuneraiilor si
al eventualelor premieri care se acorda personalului încadrat cu contract individual de
munca sau în baza unei conventii civile de prestari servicii, în limita bugetului aprobat de
adunarea generala.
Deci Da trebuie acordul A.G. fiindca el este angajat si dv. angajator .
Puteti sa depuneti la primarie o plingere sau sa va faceti dreptate singuri adica reziliati contractul adm.
@BEN46,
Ati citat mai sus o prevedere legala care precizeaza ca administratorul este angajat de catre comitretul executiv.
Apoi fara alte argumente trageti concluizia ca "trebuie acordul A.G.". Si continuati cu plangerea la primarie sau rezilierea contractului.
Pai daca dv considerati (ignorand atributiunile comitetului) ca pentru angajarea administratorului trebuie "acordul A.G." poate ca sunteti de acord ca tot A.G. ar trebui sa rezilieze contractul administratorului, nu?
Am interpretat un pic ceea ce ati scris mai sus pentru a sublinia ca, in conformitate cu legislatia actuala, comitetul executiv, condus de presedintele asociatiei, poate angaja personal (inclusiv pe administrator), acestia negociaza CIM si tot comitetul executiv condus de presedinte decid incetarea CIM.
Adunarea generala are alte atributiuni pe care le gasiti in Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Dacă nu şi-ar face proia lor lege aceşti administratori de imobile...avem şi noi aceeaşi situaţie de subestimare a angajatorului...deşi teoretic, puterea stă în mâinile noastre, se comportă mai ceva decât pe propria lor moşie...trecerea de la asociaţia de locatari la cea de proprietari, este foarte anevoioasă în ceea ce priveşte mentalitatea acestor angajaţi...concepţia lor: ,,preşedintele se ocupă de subsol, administratorul încasează!" Ei, ce ziceţi, cred că toţi suferim de aceeaşi boală, iar ele, aceste administratoare, au aceleaşi metehne, cu foarte mici excepţii?! Motivul..? preşedintele este ocupat, ori pensionar, ori nu stăpâneşte legislaţia, iar administratorul, fiind şi finanţist se vede stăpân pe situaţie...
Generalizati si nu este corect. Va exprimati ca si cum dumneavoastra ati fi presedinte in mai multe asociatii (ceea ce nu este posibil) si aveti deaface cu tot atatia administratori care nu-si fac datoria. Apoi nu toti presedintii sunr ocupati, pensionari, ori necunoscatori al legislatiei...
Am avut mai multi administratori in asociatia noastra care, in general si-au facut datoria, cunosteau legislatia si-o aplicau. Din ultimii cinci administratori angajati la asociatia noastra din anul 2000 pana acum, trei si-au facut foarte bine treaba, unul a bagat mana in gestiune si-am intrerupt imediat activitatea cu el recuperand si prejudiciu, unul nu a reusit sa tina pasul cu pretentiile noastre si a trebuit sa ne despartim.
Vedeti ca nu sunt toti rai si nu trebuie sa vedem lucrurile numai in negru. Iar o buna parte din vina sau din merit o are presedintele asociatie care, de fapt are toate parghiile sa-si aleaga salariatii, sa le intocmeasca fisele posturilor, sa indrume, sa verifice, sa ajute sau sa ia locul administratorului, casierului, contabilului, in orice moment...

Alte discuții în legătură

Salarii administrator si casier DORUSTA DORUSTA Buna ziua. Daca administratorul si contabilul au un loc de munca (de baza), iar prin hotararea adunarii generale au fost alesi sa indeplineasca aceste functii ... (vezi toată discuția)
Dizolvare comitet executiv Ion Artene Ion Artene Comitetul Executiv al Asociatiei nu a pus in practica o hotarire votata in adunarea generala a asociatiei.Cum poate fi dizolvat . De fapt - adunarea ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte timpuriu timpuriu administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau ... (vezi toată discuția)