avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii administrator si casier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii administrator si casier

Buna ziua. Daca administratorul si contabilul au un loc de munca (de baza), iar prin hotararea adunarii generale au fost alesi sa indeplineasca aceste functii in cadrul asociatiei, si sunt remunerate cu o suma modica, ex: 110 ron fiecare, platitori de CAS si impozit + D112, li se pot indexa aceste remuneratii de fiecare data cand salariul minim pe economie se modifica? Asociatia are 30 de apartamente si chiar atata au salariile. Ori trebuie sa solicite adunarii generale? Multumesc si toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:38, 26 Februarie 2015
Salariu / indemnizatia se poate modifica numai cu hotărârea A.G. sau sa fie bugetata si aprobata in bugetul anual de venituri si cheltuieli.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
Multumim.
Romania este acum intr-o situatie de stabilitate macroeconomica si nu se mai practica indexarea salariilor.
Salariile se renegociaza anual (acolo unde este contract colectiv de munca).
Asadar, puteti lua acest exemplu ca model.

In practica, adunarea generala hotareste un buget pentru alarii iar comitetul executiv poate renegocia contractul in limitele acelui buget.
DORUSTA a scris:
Daca administratorul si contabilul au un loc de munca (de baza), iar prin hotararea adunarii generale au fost alesi sa indeplineasca aceste functii in cadrul asociatiei..

Administratorul si casierul nu sunt alesi de adunarea generala. Adunarea generala nu angajeaza pe nimeni. Administratorul si casierul sunt angajati de comitetul executiv condus de presedintele, prin semnatura presedintelui.
De aici trebuie sa intelegem ca salariul unui angajat nu se stabileste in adunarea generala ci in comitetul executiv.
..li se pot indexa aceste remuneratii de fiecare data cand salariul minim pe economie se modifica?

Asociatia de proprietari, ca angajator, este obligata prin lege sa creasca salariile care sunt la nivelul salariului minim pe economie, de fiecare data cand acesta se mareste la nivel national. Iar in ultimii doi ani au avut loc mai multe asemenea cresteri:
- in anul 2013 - de la 1 februarie 750 RON, iar de la 1 iulie 800 RON
- in anul 2014 - de la 1 ianuarie 850 RON, iar de la 1 iulie 900 RON
- in anul 2015 - de la 1 ianuarie 975 RON, iar de la 1 iulie 1050 RON
Sigur ca trebuie sa aveti in vedere timpul de munca pe care l-ati prevazut in CIM iar salariul se stabileste proportional cu acest timp. Astfel daca, de exemplu, in CIM ati stabilit ca lucreaza cu o norma de una ora/zi (1/8 din 8 ore cat e norma intreaga) atunci si salariul trebuie stabilit cel putin la 1/8 din salariul minim prevazut de legislatie, adica acum in februarie 2015 sa fie de minim 975:8 = 122 lei. Puteti stabili oricat peste aceasta suma dar nu mai putin de 122 lei pentru CIM cu timp partial de 1 ora/zi.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocky rocky Buna ziua, casierul intr-o asociatie de proprietari este remunerat? Doar casier, nu cumulare casier si administrator. Multumesc (vezi toată discuția)
Interpretare lege mira55 mira55 Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)
Salarizare administrator mecena04 mecena04 Administartorul avea salariu 1000 lei si acum in fisa de repartizare a cheltuielilor lunare apare suma de 1500 lei cu motivatia ca asa impune legea? Nu am ... (vezi toată discuția)