avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... casier asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

casier asociatie proprietari

Buna ziua,

casierul intr-o asociatie de proprietari este remunerat? Doar casier, nu cumulare casier si administrator.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:32, 27 Martie 2012
Pai casierul munceste?
Legea 230/2007:
Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari ori care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art. 21 alin. (2) si ale art. 22.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
(3) Candidatii pentru functia de administrator de imobile trebuie sa prezinte comitetului executiv al asociatiei de proprietari documentele solicitate, garantiile profesionale si materiale prevazute de lege si trebuie sa nu fi suferit nicio condamnare.
(4) Comitetul executiv adopta decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizatiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca, precum si asupra valorii si a modalitatilor de contractare, in cazul in care administrarea cladirii este asigurata de persoane juridice, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.
(5) De asemenea, comitetul executiv decide si asupra acordarii unor drepturi banesti membrilor asociatiei de proprietari care desfasoara activitati lucrative folositoare acesteia, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.

Dar daca Dumneavoastra gasiti pe cineva sa faca acest lucru gratis este foarte bine,dar atentie sa nu va coste mai mult!!
Adunarea generala si comitetul executiv dispun angajarea de personal necesar desfasurarii in bune conditii a activitatii asociatiei de proprietari
Casierul pentru activitatea prestata poate fi remunerat sau poate lucra benevol
mi s-a propus functia de casier dar benevol nu o fac, de asta intrebam daca este remunerata
Bineinteles ca responsabilitatea de casier desfasurata in cadrul unei asociatii de proprietari poate fi retribuita conform hotararii adunarii generale cu ocazia adoptarii planului de buget anual

Alte discuții în legătură

Interpretare lege mira55 mira55 Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)
Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Comisia de cenzori si presedinte brgp123 brgp123 Va rog sa-mi spuneti daca o comisie poate fi formata dintr-o singura persoana, cenzorul poate fi si contabil, cenzorul poate fi si administrator, ... (vezi toată discuția)