- bunicul meu a murit in anul 1984. In urma actului notarial bunica a devenit unic mostenitor prin renuntarea copiilor (doi - un baiat si o fata) in favorea ei;
- Fiul, tatal meu, casatorit, viu, 2 copii;
- Fiica, matusa mea, moarta in 2005, 2 copii, sotul acesteia viu;
- In 24 decembrie 2011 bunica a murit si ea.
Acum in urma datelor prezentate va rog sa ma lamuriti de modul in care se va face succesiunea. Am apelat la ajutorul dumneavoastra deoarece in partea dinspre sora tatalui meu au aparut discutii intre sotul acesteia si copii.
Va multumesc pentru ajutor si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Fiul, tatal tau si Fiica, matusa ta iau fiecare cite 1/2 din mostenire. matusa fiind casatorita, mostenirea ei se imparte intre sotul acesteia si copii. aceste cote depind functie de acceptarea sau nu a succesiunii dupa matusa de catre sotul acesteia si cei doi copii ai lor.
buna ziua.
vocatie succesorala la succesiunea bunicii au fiul , respectiv tatal dvs., in concurs cu nepotii din partea matusii. sotul matusii nu are drept la succesiunea dupa bunica dvs.
Impartire mostenire
soraya23
Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Valerica-Veronica
Sint 3 nepoti pentru succesiunea bunicilor.
Bunicii au 2 copii (1baiat X si o fata Z).
1.-Baiatul X din prima casatorie are un baiat X1.
X S-a recasatorit ... (vezi toată discuția)