avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: bunic+bunica, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: bunic+bunica, rezultat, ...

Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: bunic+bunica, rezultat, fiica si fiu, fiica necasatorita si fara urmasi, fiul...divortat, un singur urmas(singurul nepot). Bunica decedeaza, se deschide succesiune, se despagubeste fiul cu "X" ron, raman proprietari, bunicul si fiica, fiecare cu procentul lui. Decedeaza fiul si fiica, traieste bunicul, singurul nepot poate beneficia legal, dupa decesul bunicului, de bunurile celor de mai sus?? Bunicul, in viata si la 90+ ani, pot beneficia "alti" binevoitori/ sfatuitori, de bunurile dumnealui?
Daca "da/nu", va rog sa ma sfatuiti. Multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
In mod normal, nepotul mosteneste tot.
Pot aparea suprize doar daca bunicul semneaza, pe ultima suta de metri, un contract de vanzare cu clauza de intretinere.
Sau vreun testament...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testament...da...astia sunt "binevoitorii/sfatuitorii", ce se recomanda..., legal, juridic, etape, etc...nu avem pregatire juridica, multumesc pentru ajutor si sfaturi! Seara buna!
Fiul, cand a fost "despagubit" a dat și o declarație de renunțare la mostenirea mamei lui (a bunicii)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare, cunosc doar faptul ca pe orice act apar ca proprietari bunicul si fiica decedata intre timp(matusa nepotului)
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din expresia „unicul nepot” (al bunicului încă viu) înțeleg că fiica lui (mătușa unicului nepot) nu a a avut copii.
Dar soț avea, în clipa decesului ei!?
Dacă nu avea soț, atunci moștenitorii ei sunt: tatăl în viață (bunicul din poveste) și fratele ei (dacă era viu în clipa decesului ei) sau nepotul de frate, dacă fratele ei a murit înaintea ei. Dacă fratele a murit după sora lui, atunci ne interesează să știm dacă el avea și soție.

Moștenitorul bunicului va fi unicul nepot de fiu.

Nu văd ce importanță ar avea să știm dacă fiul a renunțat la moștenirea mamei lui (bunica din poveste) sau dacă a primit vreo sultă (zisă aici „despăgubire”) ca urmare a vreunei împărțiri. Căci oricum ar fi, tot acolo ajungem.

Nepotul culege în parte moștenirea mătușii. Și o va culege pe a bunicului.

Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu ambii soti morti luciandragoi luciandragoi Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: - bunicul meu a murit in anul 1984. In urma actului notarial bunica a devenit unic mostenitor prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)