avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit la societate nebancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit la societate nebancara

Buna ziua

Va contactez in legatura cu  un contract de credit incheiat de mama  mea cu { editat ] in anul 2007 pe o perioada de 5 ani. Plata a fost facuta lunar timp  de 2 ani insa incepand cu anul 2009 am primit  notificare acasa ca  datoria noastra a  fost preluata de [editat] IFN dar conditiile de credit raman aceleasi. Ratele s-au platit in continuare pana in 2010 cand din cauza anumitor evenimente s-au intarziat platile. E vb de cateva luni 3-4 rate sa zicem, exact nu mai retin. Intre timp datoria a ajuns la zi. Ne-am straduit pana la sfarsitul lui 2010 sa ajungem cu ratele la zi. In 2011 s-a mai intamplat de asemenea sa intarziem cu plata rateleor insa  nu  extraordinar. Si de aici incep cele 2 probleme si anume:
1. la un moment dat cand am sunat la ei am aflat ca mama mea nu va termina creditul  in 2012 cum ar fi logic conform contractului si undeva mai tarziu doarece fiecare intarziere a dus la prelungirea termenului contractului si implicit la plata unui numar de rate in plus. De  fapt in extrasul de cont primit  in decembrie apare o suma mai mare decat daca as face inmultirea nr de luni pe care le mai avem de platit cu  cunatumul rate. reies vreo 1000 de lei in plus fapt ce explica prelungirea cu inca 7 luni a contractului de credit. Va intreb acest lucru este legal?
2. A doua  problema este aceea ca daca intarzii o luna cu plata ratei cei de la [editat] trimit  notificari la locul  mamei mele de munca prin care este solicitata poprirea din salariu a sumei restante. Mentionez ca am avut si 2  rate restante ceea ce isemna 270 lei eaavand un salariu de 600 de lei. Aceasta suma este mai mare de 30% procentul conform legii aplicabil la popriri. Problema e ca angajatorul mamei mele nu a virat banii care [editat] insa i-a blocat salariul pana s-a prezentat cu chitanta achitarii datoriei. Nu este asta un abuz?
Va rog foarte mult sa ma ajutati. Noi platim in continuare insa  nu mai facem fata mult timp si daca creditul  se va duce pe inca 7 luni e si mai grav. Cum  poate mama mea sa se apere de angajatorul ei care face  ce il taie capul nu ce ii cere legea?

Multumesc mult
Cu respect Elena Turcu Galati

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un credit activ la care am întârziat cu rata ... Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am un credit activ la care am întârziat cu rata fix 12 zile. Am transmis către ifn ca din cauza sărbătorilor și a unor probleme personale ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papickads papickads Poate cere (au acest drept?) [editat] IFN oprire pe salariu? Am luat un credit din magazinele [editat] in decembrie 2007 , am platit ratele timp de 2 ani si ... (vezi toată discuția)