avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BILET LA ORDIN FARA ACOPERIRE, PIERDUT!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BILET LA ORDIN FARA ACOPERIRE, PIERDUT!

Buna ziua,

O situatie : A are o firma. Incheie contract cu B si emite catre acesta 3 facturi in valoare de 250 mil. B ii da bilet la ordin , insa fara acoperire si il roaga pe A sa nu mearga la banca, sa mai astepte putin. Intre timp A pierde biletul , a ramas doar cu o copie. Nemaiavandu-l....calea optima de recuperare a creantei ar fi cererea de deschidere a procedurii insolventei pt panicarea debitorului si procedarea la plata? Ca desigur nu se urmareste intrarea sa in faliment, pt ca blocarea lui B sa mai faca bani ar insemna blocarea lui x sa-si recupereze banii....

P.S.: Daca ar fi avut biletul cu tot cu stampila bancii- refuzul acesteia, ar fu putut merge sa-l investeasca si apoi direct la executor?
Cererile de insolventa e riscant sa fie facute doar asa, pentru a speria debitorul. Asa cum vi s-a spus mai sus, in situatia in care debitorul dvs e si debitorul altora - printre care si Statul, degeaba va mai retrageti cererea dvs., existand si alti creditori cu declaratii de creanta depuse, procedura continua si orice executare silita se suspenda, la fel si orice proces impotriva debitorului. Deci ganditi-va bine...
Sa nu credeti ca avand un titlu executoriu - ordonanta sau BO - nu-l veti putea executa pe debitor. Daca este solvabil, cel mai bine este sa il executati si nu sa cereti falimentul ca intimidare. In cazul executarii silite plata debitului nu mai este la latitudinea debitorului, nu tine de cat de speriat este, ci de cat de solvabil este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)
Insolventa si /sau executarea silita ENGFULL ENGFULL in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)