avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

Buna,
Vreau sa infiintez un SRL ce va avea ca obiect de activitate Afterschool si m-am gandit sa inchei contracte de colaborare cu cei care vor avea grija de copii si nu sa ii angajez la mine part time. As vrea sa stiu daca este in regula sa fac acest lucru si daca as avea ceva dezavantaje.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 9 Ianuarie 2012
Nu pot fi considerati colaboratori deoarece folosesc logistica firmei, au un program de lucru fix si iti sunt subordonati.
"Colaborarea" se foloseste pentru activitati ocazionale.
Multumesc pentru raspuns, dar totusi insisit. Fratele meu lucreaza full time la o firma renumita de brokeraj in acest fel. Dar nu cunosc detaliile din partea angajatorului. :)
Nu puteti incheia astfel de contracte, intrucat nu este o activitate ocazionala ... in acest sens, puteti fi sanctionata contraventional de catre inspectorii ITM.

Posibil ca fratele dvs sa lucreze in baza unui c.i.m. ... in alte tipuri de contracte nu exista notiunea de ”full time” ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat part-time / program flexibil de munca sav83 sav83 Buna ziua, doresc sa inchei un contract individual de munca pentru o persoana angajata part-time 4 ore, dar sa ii ofer o flexibilitate lunara asupra ... (vezi toată discuția)
2 locuri de munca tatiana0906 tatiana0906 Buna seara. de ceva timp ma confrunt cu o dilema. Sunt angajata a unui INCD (full time)si de curand mi s-a mai oferit un job part time. Exista vreo problema ... (vezi toată discuția)
Un job full time si unul part time/flexibil angelina28gia angelina28gia As dori sa fiu lamurita intr-o problema a carei rezolvare nu am gasit-o in codul muncii. In momentul de fata lucrez full time si urmeaza sa imi iau un al ... (vezi toată discuția)