avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat part-time / program flexibil de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat part-time / program flexibil de munca

Buna ziua,
doresc sa inchei un contract individual de munca pentru o persoana angajata part-time 4 ore, dar sa ii ofer o flexibilitate lunara asupra programului. Sintagma "4 ore pe zi, 20 ore pe saptamana, fara a putea presta ore suplimentare" nu ma avantajeaza, pentru ca doresc de exemplu sa ii ofer posibilitatea de a lucra 4 zile * 4 ore in prima saptamana si in a 2-a saptamana 4 zile * 5 ore + 1 zi * 4 ore. La sfarit de luna media va fi "4 ore pe zi, 20 ore pe saptamana, fara a putea presta ore suplimentare" Exista o solutie pe care sa o stipulez in Contractul Individual de munca pentru o astfel de situatie ? Ceea ce doresc este ca persoana respectiva sa presteze jumatate de norma pe luna, fara a fi nevoita sa aiba o "planificare" a programului, dar respectand celelalte aspect ale codului muncii.

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
sav83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 15 Septembrie 2017
Din pacate, odata cu aparitia OUG 53/2017, prestarea muncii cu jumatate de norma fara o planificare exacta specificata in C.I.M. este considerata munca la negru. Mai exact trebuie specificat in C.I.M programul in care salariatul se afla la munca.
sav83 a scris:

Madalin Ioan a scris:

Din pacate, odata cu aparitia OUG 53/2017, prestarea muncii cu jumatate de norma fara o planificare exacta specificata in C.I.M. este considerata munca la negru. Mai exact trebuie specificat in C.I.M programul in care salariatul se afla la munca.



Va multumesc pentru raspuns. Se aplica si pentru angajatii full-time ?
Pentru angajatii full-time nu trebuie specificat programul de lucru in C.I.M.
Unde este reglementat aspectul mentionat de dvs referitor la munca la negru ?

Si in cazul c.i.m. cu norma intreaga se mentioneaza Repartizarea programului de lucru .
Asa cum precizat in raspunsul anterior, este prevazut in OUG 53/2017. E adevarat ca acolo se foloseste termenul de munca nedeclarata.
Art. 151. - În sensul prezentei legi, munca nedeclarată reprezintă:
d) primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial."

Repartizarea programului de lucru este stipulata de art.105 din codul muncii (pentru contractele cu timp partial)
La art.17 codul muncii (cel care reglementeaza CIM full time) nu apare obligatia stabilirii repartizarii programului.

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru flexibil intr-o firma ct59mdi ct59mdi Daca se lucreaza doar doua ore intr-o luna pentru o societate (in medie, uneori chiar 10-20 ore/luna), cum poate fi angajat un om, exista vreo specificatie in ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal și comprimat contracte part-time Pop Izabela Pop Izabela Bună ziua, În cazul contractelor de muncă part-time, se poate aplica programul de lucru comprimat și inegal? Spre exemplu, dacă la durata muncii e ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare veronica tania veronica tania pot fi concediata pentru ca nu sunt de acord cu orele suplimentare? (vezi toată discuția)