Daca programul de lucru este trecut in Regulamentul intern al societatii, mai este nevoie sa fie trecut si in CIM
In ROI este mentionat programul de lucru pe fiecare departament. Acesta nu este unitar pentru toti angajatii societatii, iar in ROI sunt trecute toate detaliile referitoare la ora de incepere si terminare a programului, inclusiv posibilitatea ca personalul TESA, (angajat cu 8 h/zi) sa aiba program flexibil (program fix 9-16, cu posibilitatea de recuperare a orelor din norma fie in intervalul 7-9 sau dupa ora 16.)
Orice angajator trebuie sa fie familiarizat cu faptul ca munca in baza unui contract individual de munca cu program de lucru inegal este reglementata in dispozitiile art. 113 si 116 din Codul muncii.
Potrivit art. 113 alin. (2) din Codul muncii, in functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Programul de lucru inegal presupune o durata zilnica inegala a timpului de lucru astfel incat orele de munca totalizate in fiecare saptamana sa respecte durata timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Conform art. 116 alin. (2) din Codul muncii, programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.
On contractul individual de munca va fi specificata expres repartizarea inegala a timpului de munca prin act aditional la CIM, acte ce vor fi incheiate anterior producerii modificarii.
Timp de lucru
Vivr33
Buna ziua,
Daca am un angajat care va avea durata timpului de lucru de 40 ore pe saptamana impartite dupa cum urmeaza: 4 zile a cate 7 ore si jumatate si o ... (vezi toată discuția)