avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru

Buna ziua,

Daca am un angajat care va avea durata timpului de lucru de 40 ore pe saptamana impartite dupa cum urmeaza: 4 zile a cate 7 ore si jumatate si o zi cu 10 ore (4 x 7,5+10=40) este legal?

Si daca este legal trebuie trecut si in ROI, CCM si CIM?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 17 Februarie 2014
Trebuie prevazut in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m.:
- durata timpului de munca este de 8 ore/zi , inegal. Repartizarea facandu-se astfel , program de 7,5 ore/zi timp de 4 zile pe saptamana si o zi program de 10 ore/zi.

Art.116 (2) C.mun. prevede ca, programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Multumesc frumos! Am intrebat pentru ca din ce stiam se specifica timp inegal numai cand este vorba de program de zi cu program de noapte si nu stiam cum se procedeaza in acest caz.
Timpul de munca inegal poate functia atat ziua , cat si noaptea , numai daca este stipulat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program inegal de lucru ataela1 ataela1 Este corect,legal ca in CIM sa fie stipulat: [b]Durata muncii[/b] a) 8 ore/zi Repartizarea programului de lucru se face astfel: repartizare inegala ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Timpul inegal de lucru lauraadriana lauraadriana In cadrul unui CIM deja incheiat se poate stabili un program de lucru inegal de 10 ore zilnic timp de 4 zile pe saptamana (40 ore)? Spre ex. de luni pana ... (vezi toată discuția)