avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul inegal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul inegal de lucru

In cadrul unui CIM deja incheiat se poate stabili un program de lucru inegal de 10 ore zilnic timp de 4 zile pe saptamana (40 ore)? Spre ex. de luni pana vineri 10 ore, liber vineri, sambata si duminica. Este legal? In acest sens se poate incheia act aditional la CIM cu schimbarea timpului de munca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 11 Aprilie 2014
Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

In acest sens, daca , de exemplu, in c.i.m. durata timpului de munca este de 8 ore/zi , 40 de ore/sapt. atunci se poate incheia un act adiional prin care se modifica programul de lucru in program de lucru inegal , repartizarea facandu-se ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program inegal de lucru split_ro split_ro Buna ziua, As vrea sa stiu, daca am in contractul individual de munca specificat \"program inegal de lucru\" acesta se refera doar la zilele lucratoare? ... (vezi toată discuția)
Program de lucru fractionat pe parcursul aceleasi zi de lucru Codrin EL Codrin EL Buna dimineata! Nu gasesc specificat nicaieri si de aceea va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare si anume: sunt angajat sofer II la un spital ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)