avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program inegal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program inegal de lucru

Este corect,legal ca in CIM sa fie stipulat:
Durata muncii
a) 8 ore/zi
Repartizarea programului de lucru se face astfel: repartizare inegala a timpului de munca,cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana

Doresc ca angajatul sa lucreze de doua ori pe saptamana cate 9 ore,doua zile cate 7 ore si o zi 8 ore.
Daca se poate asi dori si cadrul legislativ care precizeazaacest lucru,multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 18 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Art/116 (2) C.mun. - Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Ceea ce vrei sa stipulati in c.i.m. nu este corect, repartizarea programului inegal trebuie sa fie mentionata expres in c.i.m.. Altfel spus, mentionati si zilele in care lucreaza 9 ore, 7 ore etc.
Multumesc Slavinia ,am citit,dar pe intelesul celor care nu au studii de specialitate,se poate?
Eu inteleg ca da,dar inteleg oare bine?
Cadrul legal il gasiti, asa cum vi s-a mai spus, la art.116 alin.2 C.mun.

Asadar, daca in c.i.m. se stipuleaza "durata timpului de munca 8 ore/zi, 40 ore/sapt, inegal . Repartizarea facandu-se astfel : luni - marti 9 ore/zi, miercuri - joi 7 ore/zi , vineri 8 ore/zi" , atunci este legal programul de munca inegal.
Prin urmare, un astfel de program este valabil numai daca este prevazut in c.i.m.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Timp de lucru Vivr33 Vivr33 Buna ziua, Daca am un angajat care va avea durata timpului de lucru de 40 ore pe saptamana impartite dupa cum urmeaza: 4 zile a cate 7 ore si jumatate si o ... (vezi toată discuția)
Mentionare program de lucru Patience Patience Buna ziua, Daca programul de lucru este trecut in Regulamentul intern al societatii, mai este nevoie sa fie trecut si in CIM In ROI este mentionat ... (vezi toată discuția)
Timpul inegal de lucru fanelpas fanelpas pentru ca timpul inegal de lucru sa fie aplicat este de ajuns doar sa fie subliniat in cim?nu trebuie completat si cimpul liber de la litera H,punctul 2,litera ... (vezi toată discuția)