avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cesiune drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cesiune drepturi de autor

Buna.
As avea nevoie de cateva raspunsuri, intrucat functionarii de la Administratia Financiara nu s-au aratat prea dormici sa ma lamureasca. Mi-am inregistrat in urma cu aproximativ 1 an un contract de cesiune drepturi de autor la Administratia Financiara unde am domiciliu. Intre timp mi-am schimbat locul de munca, iar noul angajator doreste sa-mi inregistrez un nou contract de cesiune.
Intrebarea este: Pt a-mi inregistra un nou contract trebuia sa-l inchid pe anteriorul (contractul anterior nu era incheiat pe o perioada determinata)? Daca da, pot sa-l inchid eu sau societatea trebuie sa se ocupe de asta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 20 Octombrie 2008
Daca nu mai exista relatia contractuala cu primul cesionar, solicitati rezilierea contractului catre societatea respectiva. Actul de reziliere trebuie sa fie semnat de cedent -dvs si de cesionar - societatea.Nu este insa o conditie ca, pentru a inregistra un nou contract de cesiune drepturi de autor la Administratia Financiara, sa fie reziliat (incheiat) cel anterior, acestea pot sa coexiste daca se obtin venituri de pe amandoua.
Cred ca trebuie vazute mai intai clauzele si conditiile in care s-a incheiat primul contract de cesiune a drepturilor de autor.
Operele create în executarea unui contract individual de munca, apartin autorului acesteia. Partile pot conveni însa inserarea unei clauze care sa mentioneze termenul pentru care au fost cesionate drepturile patrimoniale de autor. Daca nu este precizat termenul, opera este considerata cedata pentru o perioada de 3 ani de la momentul predarii, urmand ca ulterior acestei date, drepturile patrimoniale sa revina autorului. Totusi, autorul unei opere create în cadrul unui contract de munca îsi pastreaza dreptul exclusiv de utilizare a operei, dar nu poate ceda drepturile ce poarta asupra acesteia altei persoane daca exista respectiva clauza în contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor artem artem As dori sa aflu daca un contract de cedare a drepturilor EXCLUSIVE de autor, incheiat intre angajator si angajat poate avea ca obiect si articolele/operele ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)