Buna ziua!
Un unchi din partea tatalui, care are 66 de ani doreste sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuieste.............doar ca acum 18 ani a facut un testament pe acelasi apartament pe numele celui mai mare frate, iar acum s-a razgandit si doreste sa-mi faca mie acte pe casa. Trebuie sa precizez ca : el nu a fost casatorit, nu are copii, parintii nu mai traiesc, mai are doar doi frati in viata mai mari decat el. Intrebarea mea este: Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie fara sa fiu atacata de fratii in viata? Va multumesc anticipat!
E mai bine sa incheiati un contract de vanzare-cumparare deoarece este foarte greu de dovedit ca fiind o donatie si totodata are valoarea revocarii tacite a testamentului. Precizez ca testamentul este un act juridic care produce efecte doar de la moartea tastatorului si nu va transmite dreptul de proprietate decat asupra bunurilor care mai exista la acel moment in patrimoniul defunctului.
Eu zic ca cesiunea de drepturi litigioase este cea mai sigura sa nu aveti surpize cu nus ce neamuri aparute cand va asteptati mai putin.Cel putin este parerea mea,si eu sunt intr-un caz asemanator.