avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare-cumparare......care este cea mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare-cumparare......care este cea mai buna solutie!!!!!!

Buna ziua!
Un unchi din partea tatalui, care are 66 de ani doreste sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuieste.............doar ca acum 18 ani a facut un testament pe acelasi apartament pe numele celui mai mare frate, iar acum s-a razgandit si doreste sa-mi faca mie acte pe casa. Trebuie sa precizez ca : el nu a fost casatorit, nu are copii, parintii nu mai traiesc, mai are doar doi frati in viata mai mari decat el. Intrebarea mea este: Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie fara sa fiu atacata de fratii in viata? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristiano73 , utilizator 22:21, 9 Ianuarie 2012
cel mai bine ar fi sa incheiati un contract de vanzare-cumparare
nu exista "solutii mai bune" atata vreme cat acestor intentii/solutii li se poate proba contrariul intentiilor/cauzei sau scopului
E mai bine sa incheiati un contract de vanzare-cumparare deoarece este foarte greu de dovedit ca fiind o donatie si totodata are valoarea revocarii tacite a testamentului. Precizez ca testamentul este un act juridic care produce efecte doar de la moartea tastatorului si nu va transmite dreptul de proprietate decat asupra bunurilor care mai exista la acel moment in patrimoniul defunctului.
Multumesc pentru sfaturile date! O seara buna va doresc!
Eu zic ca cesiunea de drepturi litigioase este cea mai sigura sa nu aveti surpize cu nus ce neamuri aparute cand va asteptati mai putin.Cel putin este parerea mea,si eu sunt intr-un caz asemanator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare cumparare? chirila-mihaela chirila-mihaela Parintii mei detin un apartament desi sunt divortati. Mama doreste sa-mi lase mostenire partea ei de apartament avand in vedere ca mai am 2 frati. Cea mai buna ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am următoarea situație: matusa mea (este femeia ... Lav_28 Lav_28 Bună seara! Am următoarea situație: Matusa mea (este femeia care m-a crescut de la 3 ani, practic este mama mea) dorește sa îmi lase apartamentul. ... (vezi toată discuția)
Problema de succesiune Roberta75 Roberta75 Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu ... (vezi toată discuția)