avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinerea a 1/3 din contul de salarii, in cazul in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinerea a 1/3 din contul de salarii, in cazul in care pe saariu sunt deja retineri de 1/2



Este corecta ca banca sa-mi retina 1/3 din salariu , daca eu i-am prezentat de la unitate, semnata, parafata o hartie care arata ca deja mi se opreste 1/2 din salariu. Mentionez ca sunt bugetar. Ce pot face ca sa_mi pot recupera banii retinuti? Cel din vina caruia s-a realizat aceasta retinere nu a facut nici un demers catre unitate. A trimis unitatea catre acesta dovada ca se fac deja retineri pe salariu, dar nu s-a primit nici un raspuns. Ce pot face eu in aceasta situatie? Pot cere de la casieria unitatii restul de salariu , chiar daca ceilalti primesc pe cardu de salarii? Cf Deciziei Constitutionale 859/16 iunie 2009 nu poti fi obligat la plata salariului pe card. i. Multumesc mult


Cel mai recent răspuns: valisanda , utilizator 16:15, 9 Ianuarie 2012
Tot ce puteti face este sa solicitati plata salariului prin casierie. Banca are titlu executoriu pentru a va retine 1/3 din salariul ?
Este cu titlu executoriu . Dar daca din salariu se opreste 1/2, retineri operate inainte de aparitia titlului executoriu, imi mai poate opri 1/3 din jumatatea de salariu ramasa?
Nu va mai poate popri mai mult de 1/2 din venit. Comunicati executorului judecatoresc cat si angajatorului faptul ca deja aveti poprire pe jumatate din venit.
Angajatorul stie, nu el efectueaza acea retinere ci banca unde am cardul de salarii, cu toate ca i s-a aratat ca se retine 1/2 din salariu de catre angajator , banca continua sa-mi retina inca 1/3 din ce ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere 1/3 din salariu la banca, pe un salariu deja cu retineri valisanda valisanda Este corecta ca banca sa-mi retina 1/3 din salariu , daca eu i-am prezentat de la unitate, semnata, parafata o hartie care arata ca deja mi se opreste 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)