avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Agent vinzari al unei firme straine
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Agent vinzari al unei firme straine

Buna ziua,

In primul rind rog administratorii sa ma ierte daca am postat aiurea.
Situatia este urmatoarea:
O firma straina din UE vrea sa devin agentul ei de vinzari in Romania.
Intrebari:
Ce trebuie sa fac eu si ce trebuie sa faca respectiva firma pentru aceasta?
Cum se platesc impozitele?
E mai bine sa infiintez o societate sau sa actionez ca persoana fizica (in prezent lucrez si in alta parte)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: catalinstanescu1970 , utilizator 17:39, 20 Octombrie 2008
Cadrul legal este L.509/2002. Puteţi funcţiona ca agent persoană fizică sau puteţi constitui, în acest scop, o societate comercială.

Deoarece comitentul este o persoană juridică străină, ceea ce implică şi aspecte de drept internaţional privat (cu impact, în mod special, asupra legii aplicabile contractului de agenţie), sfatul meu este să apelaţi la un avocat pentru redactarea şi negocierea contractului.

Liviu S.Bordaş
Va multumesc pentru raspuns. Este clar ca o sa apelez la un avocat.
Puteti sa-mi spuneti ceva legat de plata impozitului, in cazul in care o sa fie vorba de un contract de comision?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Ascoiere in participatiune sau contract de comision? ibanica ibanica As dori sa aduc in Romania produse alimentare din strainatate si sa scot profit din comision. Pentru aceasta, lucrez alaturi de un cetatean strain care cauta ... (vezi toată discuția)
Cetateni romani care au firma in spania pot sa-ti mute firma cu intregul patrimoniu in romania? Erwin Erwin Cetateni romani care au firma in Spania pot sa-ti mute firma cu intregul patrimoniu in Romania? Care este procedura? Multumesc. (vezi toată discuția)