avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cetateni romani care au firma in Spania pot sa-ti mute ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cetateni romani care au firma in Spania pot sa-ti mute firma cu intregul patrimoniu in Romania?

Cetateni romani care au firma in Spania pot sa-ti mute firma cu intregul patrimoniu in Romania? Care este procedura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:38, 5 Noiembrie 2008
Din cate stiu eu, o astfel de schimbare de sediu s-a facut o singura data la ORC Bucuresti, la nivel de conducere.

Cel mai bine este sa va interesati la ORC.

Legislatia noastra permite nu stiu cea din Spania.
Va fi mai greu să mute fizic patrimoniul. Mai ales dacă acesta constă (şi) în imobile. :duh:

Nu văd care ar fi impedimentul. Spania, ca şi România, fac parte din UE. Spaţiu în care capitalurile şi mărfurile pot circula liber. Presupun că ar trebui să-şi schimbe sediul. Dobîndind astfel calitatea de persoană juridică română.

Celelalte aspecte ţin de legislaţia spaniolă - impozite, taxe, eventual posibilitatea unei persoane juridice străine de a deţine terenuri în Spania - şi de legislaţia română în materia fiscală şi a societăţilor comerciale (adaptarea formei de societate).

Sunt doar presupuneri.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui teren de la aport cata81 cata81 Am trecut un teren ca aport intr-o SA. Acum vreau sa scot terenul din aport , si sa redobandesc proprietatea lui. Daca stie cineva cum sa fac va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Consecintele juridice ale dizolvarii societatii - rog un raspuns urgent m_irina m_irina Referitor la dizolvarea societatilor comerciale, din punct de vedere al impozitelor si taxelor locale, acestea mai datoreaza impozite pe teren, cladiri, ... (vezi toată discuția)
Daune "colaterale" roshu roshu Buna ziua, Am formulata o actiune in pretentii pe Legea 10/2001, pentru despagubiri generate de anularea contractului de cumparare locuinta cf.Legii 112/1995. ... (vezi toată discuția)