avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-ai am dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-ai am dreptul la mostenire?

iata care este situatia:In 2003 bunica mea,din partea tatalui(decedat) deschide actiune pentru dobindirea dreptului de proprietate prin uzucapiune.Eu si mama, in calitate de parate,am fost de acord ca bunica sa beneficieze de acest drept.Actiunea a fost respinsa ,deoarece unchiul meu,fratele mai mare al lui tata,adepus intimpinare nefiind deacord cu actiunea bunicii.In 2006 unchiul deschide actiune cerind dreptul de proprietate prin uzucapiune in proportie de 3/4 pentru el si 1/4 pentru bunica, pe motiv ca eu si mama am renuntat la dreptul de mostenire in procesul anterior ,lucru cu care noi nu suntem de acord.Poate sa ne afecteze declaratia noastra din procesul anterior?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:35, 21 Octombrie 2008
Daca ati dat o declaratie autentica in acest sens, (cum ca renuntati la succesiune), da, poate sa va afecteze, nu mai beneficiati de drepturi ca mostenitori. Dar veti beneficiarestul din cota dvs doar dupa decesul bunicii.
N-am înţeles despre ce uzucapiune este vorba şi ce are uzucapiunea cu moştenirea. Cine şi la a cui moştenire au renunţat?
situatia sta in felul urmator:casa si gradina aferenta,care fac obiectul procesului,se afla inscrise in trei carti funciare.Gradina pe doua carti funciare,in care proprietari sunt necunoscuti ,probabil mai demult decedati,iar casasi curtea pe ocarte funciara unde apare si bunicul meu alaturi de alaturi de alti sramosi ai sai(banuiesc) deoarece corespunde numelle de familie.In fapt,acolo au locuit parinti bunicului meu,bunicul si apoi bunica ,dupace s-a casatorit cu bunicul.Acestia au avut doi fii.1-unchiul meu ;2-tatal meu.Dupa casatorie,unchiul meu a plecat ginere,iar mai tirziu tatal meu s-a casatorit si a ramas in casa.acolo m-am nascut si eu si abia mai tirziu cind am inceput eu scoala,ne -am mutat la oras.in casa au continuat sa locuiasca bunici,pina in 1990,cind bunicul a murit,raminind doar bunica.Tatal meu a fost cel care si dupa moartea bunicului a continuat sa se ocupe de gospodarie ,sa o ajute pe bunica, pina in 1998 cind a decedat si el.dupa moartea lui ,unchiul s-a mutat acolo.Adica a venit la inmormintare,si nu a mai plecat acasa.
Dupa niste certuri intre noi si unchiul,intre bunica si unchiul,am vrut sa stim fiecare ce are,deoarece unchiul sustinea ca el are tot dreptul,iar noi si bunica suntem niste "vinituri".Am mers la un notar,care ne-a spus ca nu prea avem ce mosteni,deoarece bunicul apare cu doar o mica parte din... nu stiu cum sa-i zic,avere?Ne-a spus ca trebuie sa deschidem proces de uzucapiune pentru a dobindi casa si gradina.SI de aici a inceput totul.
Am sa va povestes cum au decurs lucrurile mai departe,dar inainte de asta ,vreau sa va spun ca bunica este pentru mine mai ceva ca o mama si nu pot sa accept ca in propria ei curte sa fie tratata ca un intrus.(asa s-a purtat fiul si nora sa cu ea),iar cu noi, nu mai vorbesc .

Alte discuții în legătură

Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - peste 10 ani de la decesul parintelui proprietar, (succesiunea nu s-a dezbatut, am folosit terenul continuu) Balaurul Balaurul Va rog citeva pareri la urmatoarea situatie: * Tatal meu, prin procura de la mama d-neaului (bunica mea) o reprezinta in instanta si printr-o [u]hotarire ... (vezi toată discuția)