avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Ce stagiu de cotizare trebuie sa ai pentru pensie anticipata partial si/sau varsta ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 9 Ianuarie 2012
1. Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.

2. In functie de data nasterii si de sex cautati in Anexa 5 la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si vedeti care este varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala stanescuileana stanescuileana Precizati-mi daca este posibil sa obtin pensie anticipata in canditiile in care am 26 ani vechime si 5 ani de facultate la zi ! Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Vârstă pensionare Mentarece Mentarece Sunt profesoară din anul 1985 și aș dori să mă pensionez, menționez că sunt născută în anul 1960. Mă pot pensiona mai repede cu 3 ani? Ce lege mi se ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare Marilena Popa Marilena Popa Pentru o femeie nascuta in mai 1971 care este varsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare si stagiul minim de cotizare? Cand se poate solicita ... (vezi toată discuția)