avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Datorii comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Datorii comune

1.Factura de telefonie mobila, in cazul in care se ajunge in instanta(executare silita),reprezinta o datorie comuna a sotilor sau exclusiva a titularului de contract?

2.Prescrierea unei datorii(tel.mobila)intervine de la data achitarii ultimei facturi sau de la data rezilierii contractului de catre firma de telefonie mobila?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:15, 9 Ianuarie 2012
1. Se ia in considerare cine este titularul contractului si se executa acesta. Daca nu realizeaza venituri asupra carora se poate institui masura popriri se pot executa bunuri din patrimoniul comun.
2. Momentul generator al obligatiei de plata este momentul emiterii documentului legal, respectiv al facturii. Mai poate fi socotit si momentul comunicarii ei. In cazul unei facturi este data emiterii ei. Rezilierea ulterioara emiterii facturii nu are nici o relevanta, factura este deja o obligatie nascuta, iar obligatiile deja nascute nu se considera finalizate chiar daca contractul se reziliaza din diverse motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare in legatura cu prescrierea facturilor CountPorcula CountPorcula Am o mica nelamurire in ceea ce priveste prescrierea facturilor. Daca de exemplu am o factura de la o firma (telefonie mobila)care a fost emisa in 24.11.2008 ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta? CountPorcula CountPorcula In data de 27.04.2011 ar trebui sa mi se prescrie o datorie (factura) la o firma de telefonie mobila in valoare initiala de 150 ron (neplatiti pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)