avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... cum suna viitorul?!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

cum suna viitorul?!!

:-/pentru incadrare pe post de grefier cu studii superioare, respectiv drept, este obligatoriu si acel curs la sng? .........si daca e obligatoriu acel curs...se face dupa admiterea pe respectivul post de grefier sau inainte?multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 26 Octombrie 2008
Recrutarea grefierilor se face, de regula, prin Scoala Nationala de Grefieri.
La concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri au dreptul sa participe persoanele care îndeplinesc urmatoarele conditii:
- au cetatenie româna, domiciliul în România si capacitate deplina de exercitiu;
- nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie;
- cunosc limba româna;
- sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
- au studii superioare juridice ori studii medii sau alte studii superioare, dupa caz.
Promovarea grefierilor în functii de executie se face prin concurs sau examen, în functia imediat superioara (Vedeti Regulament din 29/03/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 251 din 16/04/2007 privind organizarea si desfasurarea concursului sau examenului pentru definitivare în functie, promovare în grade sau trepte profesionale
superioare în cadrul aceleiasi instante ori aceluiasi parchet, precum si în functii de executie a personalului auxiliar de specialitate la instante si parchete superioare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare post grefier ana978 ana978 Pentru a participa la concursul de ocupare a unui un post de grefier este suficient sa ai studii superioare(drept) ,sau trebuie absolvita si Scoala Nationala ... (vezi toată discuția)
Participare la sng cu studii superioare de alta specialitate Tatiana85 Tatiana85 Buna sunt si eu o aspiranta la SNG si as vrea sa aflu daca ma pot inscrie la sng , neavand studi superioare juridice , fiind o absolventa a fcultatii de ... (vezi toată discuția)
Inscriere sng - conditii de studii maryafota maryafota As vrea sa stiu daca pot sa ma inscris la Scoala Nationala de Grefieri, in conditiile in care eu am facut Facultatea de Drept dar am terminat pe specializarea ... (vezi toată discuția)