avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

hotarare judecatoreasca

buna ziua.
avem o sentiinta judecatoreasca in legatura cu taxa auto, precum ca putem inmatricula masina cu taxa zero. Am mers la politie si de acolo am aflat ca in sentiinta este trecuta eronat seria de sasiu, o singura litera nu corespunde cu documentele masinii. Am mers la tribunal si urmeaza sa indrepte greseala dar dureaza. De la politie am aflat ca odata cu introducerea noii taxe ( cum ca masinile care nu au platit taxa de prima inmatriculare, in speta si cea cu sentiinta judecatoreasca) vor plati taxa, si sentiinta nu va mai fi valabila, Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: alexmax84 , utilizator 18:16, 10 Decembrie 2012
Dupa indreptarea erorii materiale veti merge cu hotararea la politie,hotartarea are autoritate de lucru judecat si este aplicabila de la ramanerea irevocabila. Sunt obligati sa o puna in aplicare .
trebuie urgent sa depuneti un memoriu la instanta unde sa se indrepte eroarea materiala strecurata.
depinde despre ce vorbim. daca sentinta a fost atacata cu recurs si s-a judecat recursul la curtea de apel atunci acea hotarare ramande din cate stiu definitiva de la pronuntare asa ca avand o sentinta definitiva nu o sa aveti probleme la politie.
s-a judecat la tribunal si apoi s-a facut recurs si s-a judecat la curtea de apel.dupa indreptarea erorii materiale o sa merg din nou la politie. deci sa inteleg ca aceasta hotarare este valabila si dupa intrarea in vigoare a noii taxe 2012?
stie cineva daca mai este valabila hotararea, deoarece politia spune ca nu iar avocatul ca da, motivand ca in civil nu se poate aplica retroactiv legea.
pana la urma cum este?
X-(

Alte discuții în legătură

Îndreptare eroare materială Monica888 Monica888 Bună ziua, Am formulat și eu astăzi o cerere de îndreptare a erorii materiale strecurată într-o Sentință pronunțată de tribunal-secția se ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare - sentinta redactata gresit roscatu_red roscatu_red Buna ziua! As dori un raspuns avizat la problema mea. Am castigat in decembrie 2011 procesul de inmatriculare a unui autoturism fara plata taxei de poluare ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hotarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Intr o hotarare judecatoreasca pronuntata de tribunal, in redactarea acesteia instanta de judecata strecoara erori in ceea ce priveste cuantumul taxei privind ... (vezi toată discuția)