avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare - sentinta redactata gresit

Buna ziua!

As dori un raspuns avizat la problema mea. Am castigat in decembrie 2011 procesul de inmatriculare a unui autoturism fara plata taxei de poluare printr-o decizie definitiva la Tribunalul VALCEA. Am mers apoi la politie pt inmatriculare cu hotararea si surpriza....ultima litera de pe seria de la sasiu era gresita in hotarare. M-au trimis din nou la Tribunal unde am facut o cerere de indreptare a greselii. Hotararea am ridicat-o pe data de 11 ianuarie 2012 si mi s-a spus ca trebuie sa astept inca 15 zile pt a deveni definitiva deoarece se supune acelorashi cai de atac ca si hotararea initiala (mai exact recurs). Acum trebuie sa astept sa treaca si aceasta perioada, dar nelinistea mea este legata de faptul ca pe data de 13 IANUARIE 2012 a fost promulgata noua lege privind inmatricularea autoturismelor. Va rog sa imi spuneti daca in cazul meu daca voi putea inmatricula autoturismul fara plata taxei de poluare, vand in vedere ca fondul procesului ramane neschimbat????
Cel mai recent răspuns: alexmax84 , utilizator 17:56, 9 Decembrie 2012
da, il inmatriculati fara plata acestei taxe de prima inmatriculare
As vrea sa stiu sigur daca voi putea inmatricula autoturismul fara plata taxei, deoarece in cazul unui raspuns negativ nu are rost sa mai astept trecerea perioadei de 15 zile. Ar fi INUTIL.....Va multumesc anticipat!
O sa va comunic saptamana viitoare cum au decurs lucrurile mai exact!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua,
ne puteti spune daca ati reusit sa inmatriculati masina? Eu ma aflu in aceeasi situatie si as dori sa stiu daca are rost sa merg la tribunal pentru indreptarea greselii sau sa renunt.
am castigat procesul pe 29.10 iar pe 15.11. am primit comunicarea. Am asteptat 15 zile pentru a vedea daca institutia depune recurs iar apoi am mers sa legalizez sentinta. Din pacate am observat ca seria sasiului este gresita si as vrea sa stiu daca in cazul in care cer indreptarea sentintei nu sunt obligat sa reiau procesul sau sa platesc taxa de prima inmatriculare. Intreb asta deoarece am inteles ca de la 1 ianuarie 2013 intra in vigoare legea referitoare la taxa de prima inmatriculare. Acum se numeste taxa de poluare. multumesc anticipat pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte hotarare judecatoreasca adebayor adebayor am o hotarare definitiva si irevocabila pentru a inmatricula autoturismul fara plata taxei de poluare, insa la ghiseul inmatriculari functionarul a sesizat ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca vodka vodka buna ziua. avem o sentiinta judecatoreasca in legatura cu taxa auto, precum ca putem inmatricula masina cu taxa zero. Am mers la politie si de acolo am aflat ... (vezi toată discuția)
Proces cu serviciul inmatriculari auto si eliberare permise George1990 George1990 Buna ziua, [b]In noiembrie 2010[/b] am cumparat un autoturism din Anglia de la un cetatean roman cu domiciliu in Anglia, am ajuns in romania dupa care ... (vezi toată discuția)