avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Îndreptare eroare materială
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Îndreptare eroare materială

Bună ziua,

Am formulat și eu astăzi o cerere de îndreptare a erorii materiale strecurată într-o Sentință pronunțată de tribunal-secția se contencios administrativ, ca instanță de fond.

Sentința este cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Pentru cererea de îndreptare, judecătorul a dat termen în septembrie.


Trebuie să mai aștept soluționarea cererii de îndreptare pentru a putea să mi se pună ștampila de definitivă pe sentință (în caz că nu se exercită în următoarele 3 zile recursul de către pârâți)?
Ultima modificare: Luni, 5 August 2019
Monica888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica888 , utilizator 16:25, 6 August 2019
Buna ziua,
Da. Trebuie sa asteptati solutionarea cererii de indreptare a erorii materiale.
Incheierea prin care se pronunta admiterea sau respingerea cererii de indreptare de eroare materiala face parte integranta din sentinta, urmand sa fie legalizata o data cu aceasta.
Mulțumesc frumos!

Știu că hotărârea prin care se pronunță asupra cererii de îndreptare a erorii materiale este supusă aceleiași căi de atac precum sentința unde a avut loc eroare materială.

Astfel, daca paratii nu declara recurs in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei, sentinta practic devine definitiva. Iar in momentul in care se solutioneaza cererea de indreptare a erorii materiale, se poate face recurs in termen de 15 zile doar față de Hotararea prin care se dispune indreptarea erorii materiale?


Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca si asigurari sociale. indreptare eroare materiala sebacebe sebacebe Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatorea speta: In data de 31.01.2014 TMB s-a pronuntat in sedinta publica cu o sentinta definitiva cu un termen de ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)