avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit prima casa

fratele meu sta in concubinaj cu prietena, li s-a aprobat dosar de credit in programul prima casa, dar din cauza unei datorii bancare mai vechi fratele meu nu a putut fi inclus in cererea de credit.Astfel aprobarea creditului prima casa este facuta pe numele prietenei si a mamei acestuia, fratele meu nici macar nu a fost necesar sa fie prezent. Actul propriu zis de vanzare-cumparare va fi semnat saptamana viitoare. Creditul va fi platit de fratele meu si prietena.
- In aceasta situatie casa va fi proprietatea prietenei si a mamei?
(prietena mai are o sora, daca mama are drept de proprietate asupra casei, sora poate avea pretentii de mostenire?)
- Fratele meu are vreun drept?
- Exista vreo posibilitate pt a proteja pe fratele meu ( act notarial despre faptul ca el plateste ratele si nu mama prieteniei)?
va multumesc f mult, sunt ingrijorata pt el, din cauza naivitatii lui.

Alte discuții în legătură

Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme 2 laci72 laci72 Tatal meu a decedat acum o luna suntem 3 frati si am crezut ca noi suntem mostenitorii lui pentru ca nu avea sotie,ci doar o prietena.Dupa inmormintare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Sandu_bossu Sandu_bossu Buna ziua ! Am nevoie urgenta de un sfat. mama mea vrea sa cumpere o casa prin credit ipotecar. pe numele ei dar pt mine si cum a-si putea sa fiu trecut in ... (vezi toată discuția)