Am si eu urmatoarea situatie :
Am angajat pe cineva pe postul de sofer. In momentul angajarii am cerut carnetul de munca sau decizia de incetare a CIM inregistrata la ITM, de la locul de munca anterior. Nu am primit nimic pe moment, dar mi s-a garantat ca este incheiat contractul, iar pe incredere, si cu o banala declaratie, cum ca mi se va aduce carnetul de munca in termen de 30 de zile de la angajare, am fost si am inregistrat noul contract la ITM.
Dupa 2 luni, apare si carnetul de munca. Bineinteles ca nu fusese incheiat contractul, decat dupa o buna perioada de timp ( 3 saptamani ), fata de ce mi s-a spus mie. 3 saptamani, figureaza cum ca lucreaza cu norma intreaga, la doua societati diferite, in doua orase diferite, pe acelasi post, cel de sofer. Ce se intampla in aceasta situatie ?Ce pot face in aceasta situatie ? Toata vina este a mea ? Inca nici nu am indraznit sa merg cu cartea de munca la ITM.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Art. 35 alin. (1) din Codul muncii precizeaza ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, insa nu se refera la faptul ca ar fi o limita in ceea priveste numarul acestora sau o restrictie in ceea ce priveste exprimarea normei de munca in timp – 8 ore in speta.
Perioada de suprapunere va fi evidentiata in certificatul de stagiu de cotizare emis de CNPAS, prin cumulul veniturilor realizate la cele doua locuri de munca.
Nu veti pati nimic la ITM, acestia vor completa in carnetul de munca in continuarea inchiderii lui efectuate de catre angajatorul precedent.