avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM-uri in derulare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM-uri in derulare

Buna seara.

Am si eu urmatoarea situatie :
Am angajat pe cineva pe postul de sofer. In momentul angajarii am cerut carnetul de munca sau decizia de incetare a CIM inregistrata la ITM, de la locul de munca anterior. Nu am primit nimic pe moment, dar mi s-a garantat ca este incheiat contractul, iar pe incredere, si cu o banala declaratie, cum ca mi se va aduce carnetul de munca in termen de 30 de zile de la angajare, am fost si am inregistrat noul contract la ITM.
Dupa 2 luni, apare si carnetul de munca. Bineinteles ca nu fusese incheiat contractul, decat dupa o buna perioada de timp ( 3 saptamani ), fata de ce mi s-a spus mie. 3 saptamani, figureaza cum ca lucreaza cu norma intreaga, la doua societati diferite, in doua orase diferite, pe acelasi post, cel de sofer. Ce se intampla in aceasta situatie ?Ce pot face in aceasta situatie ? Toata vina este a mea ? Inca nici nu am indraznit sa merg cu cartea de munca la ITM.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: wonderworld , utilizator 21:39, 20 Octombrie 2008
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Art. 35 alin. (1) din Codul muncii precizeaza ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, insa nu se refera la faptul ca ar fi o limita in ceea priveste numarul acestora sau o restrictie in ceea ce priveste exprimarea normei de munca in timp – 8 ore in speta.
Nu este nici o greseala, nu va faceti probleme un salariat poate avea in acelasi timp 2 CIM cu norma intreaga, este perfect legal.
Perioada de suprapunere va fi evidentiata in certificatul de stagiu de cotizare emis de CNPAS, prin cumulul veniturilor realizate la cele doua locuri de munca.
Nu veti pati nimic la ITM, acestia vor completa in carnetul de munca in continuarea inchiderii lui efectuate de catre angajatorul precedent.
Potrivit art. 111 din Codul Muncii , durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 ore pe saptamana. Se aplica numai in cadrul aceluiasi CIM ?
Da, se aplica numai in cadrul aceluiasi CIM, pentru salariatii angajati cu norma intreaga de munca.

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca la acelasi angajator florentinal florentinal Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv: lucrez la o institutie publica care a preluat de curand de la spitalul municipal toate cabinetele scolare; ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a timpului de munca tigruta2 tigruta2 Buna ziua, La cate contracte de munca are dreptul un salariat in cadrul aceluiasi angajator??? Pe langa contractual de munca de baza de 8 ore/zi la cate ore ... (vezi toată discuția)
Cumulul de functii la acelas angajator nervosu9 nervosu9 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca se poate... sunt angajat la o SC cu norma intreaga (9 ore din care 1 se considera pauza de masa). Pe langa sarciinile de ... (vezi toată discuția)