avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cererea de chemare in judecata

"Cand si cum" poate interveni prescriptia unei cereri de chemare in judecata?Cum ne putem da seama ca aceasta a fost initiata dupa trecerea termenului prevazut de lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:46, 9 Ianuarie 2012
Cred ca exprimarea este gresita ,in procedura nu exista un asemenea termen.Cred ca va referiti la altceva ,adica la faptul ca fiind vorba de o anumita situatie ,a intervenit prescriptia .Aceasta este o problema care se pune in discuitia partilor prin invocarea in timpul procesului ,chiar la primul termen de judecata a exceptiei prescriptiei dreptului la actiune.In privinta creantelor(de exemplu) termenul de prescriptie este de 3 ani pentru persoane fizice,etc.
Just ar fi sa va expuneti problema putin mai la obiect daca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)
O cale extraordinara de atac intrerupe, suspenda sau te repune in termen prescriptie? seldom seldom Buna ziua, Termenul de prescriptie pentru un drept de creanta este de 3 ani si acest termen nu e intrerupt daca ai pierdut procesul. Astfel conf Art 2539 ... (vezi toată discuția)
Intervenirea prescriptiei Sever Simion Sever Simion Va rog, puteti sa ma ajutati cu un temei legal pentru o cerere de constatare a prescriptiei datoriilor (3 ani) ? Cum sa exprim corect fata de judecator aceasta ... (vezi toată discuția)