avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand decide comitetul si cand decide adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand decide comitetul si cand decide adunarea generala

Buna ziua

Sambata presedinta a afisat lista de plata pe Decembrie 2011si vad acolo jos la explicatii la cheltuieli comune "Decoratiuni Craciun".
Mi se pare ca e o lipsa de comunicare.Cred ca vecini care stau mai mult pe acasa fac adunari ad-hoc si stabilesc ei ce si cum altfel nu imi explic cum ceilalti vecini stiu dinainte si eu nu, si stiu tot despre trecutul meu si pe unde umblu.
Cum vin din excursii ma intreba : ce faceti cum a fost in stainatate?
Nu facem o intrecere cu masinile pana nu stiu unde?
Ce frumos s-a decorat scara de craciun nu?

Nu ar trebui ca pentru anumite decizii sa se consulte adunarea generala?
Cand decide comitetul si cind adunarea generala?

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
locatarx, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 19:12, 11 Ianuarie 2012
Adunarea generala a asociatiei de proprietari se convoaca de regula cel putin o data pe an,in primul trimestru ,adopta hotarari menite pentru bunul mers al activitatii in cadrul asociatiei si are atributii in temeiul art 27 din L nr 230/2007 pentru alegere/revocare presedinte,memebrii comitetului executiv.cenzor/membrii comisiei de cenzori,adopta/
modifica/revoca hotarari,adopta si modifica bugete de venituri si cheltuieli.mandateaza
comitetul executiv condus de presedintele de asociatie pentru angajare si eliberare din functie personal angajat
Comitetul executiv,reprezentat de presedintele de asociatie,in temeiul art 30 din L nr 230/2007 se intruneste periodic in sedinte ,duce la indeplinirea hotararile AG,emite decizii scrise pentru ducerea la indeplinire a hotararilor AG.
Nu este necesara convocarea de AG pentru adoptarea vreunei masuri sau indeplinirea vreunei activitati curente,mai ales daca costul acesteia se incadreaza in baremul pus la dispozitia comitetului executiv
Ar trebui totusi sa se convoace adunarea generala si toti proprietarii sa fie obligatoriu prezenti pentru a hotari cand vine Craciunul, cand vine Pastele, cand vine 8 Martie, 1Mai, 23 August, Anul Nou s.a.m.d. Cei care nu sunt prezenti sa-si piarda proprietatea sau macar sa piarda sarbatoarea! Daca sunteti deacord sa trimitem aceasta propunere la comisia care analizeaza modificarea legii asociatiilor de proprietari!#-o
Cu privire la intrebarea dv., AG hotaraste problemele mari ale blocului la momentul intrunirii anuale, de exemplu, sa se faca reparatia terasei, sa se faca reparatia infrastructurii de tevi din subsol, sa se zugraveasca scara (scarile), sa se modernizeze liftul etc si in acest sens sa si hotarasca un buget pentru aceste operatiuni. De asemenea poate hotari fondul de salarizare pentru anul urmator, avandu-se in vedere cresteri ale salariilor, angajarea de personal suplimentar (daca e cazul), premieri ocazionate de sarbatori, dar si un buget pentru lucrari intempestive, care solicita rezolvare urgenta, un fond pus la dispozitia comitetului executiv pentru lucrari de intretinere si amenajare a spatiului comun prevazute sau nepravazute la momentul intrunirii AG.

Comitetul executiv decide curent cand si ce fel de asemenea lucrari sa se faca, cu ce bani si modul in care se platesc aceste lucrari si se repartizeaza cheltuielile intre proprietari. Comitetul executiv este cel care conduce asociatia de proprietari intre AG anuale sau extraordinare de peste an.

Asadar, la intrebarea dv. se poate raspunde simplu: comitetul executiv a decis sa se impodobeasca spatiul comun de Craciun si este o decizie legala.
Cat priveste "lipsa de comunicare" nu mi se pare ca ar exista pentru ca impodobirea spatiului s-a vazut cu ochiul liber, iar explicatia de pe lista este limpede.
Daca vreti sa aflati amanunte cu privire la aceasta fapta, aveti tot dreptul sa intrebati si sa vi se si raspunda, fie de administrator, fie de presedintele asociatiei. Nu cred ca tin secret asemenea informatii. Pe lista nu se poate amanunti fiecare cheltuiala in parte.

@locatarx

Asa de repede a afisat domnisoara fotomodela w_v_w_v intretinerea?Si eu care credeam ca doar eu afisez asa repede.
Pana la urma va deranjeaza costul cu decorarea sau faptul ca au decorat scara?
Din cate stiu eu fotomodela spunea pe forum ca o sa stabileasca in adunarea generala o suma pana la care comitetul poate decide fara sa mai intrebe adunarea generala.
Adica asa cum zice @elga probleme mici.
Si noi decoram scara tot timpul in funtie de anotimp sau eveniment. primavara, toamna vara craciun paste halloween etc.

[ link extern ]

De fiecare data am decorat cu ce s-a gasit la noi(la 2 locatari) si nimeni nu a comentat nimic.Scara nu are decat 2 etaje.
Dar bineinteles ca au comentat ceilalti de la celelalta scara.Ca ei de ce nu au asa ceva.
Am intrebat; Pai de ce nu faceti?
Raspuns; Pai sa ne faca asociatia.
Bine mergem sa cumparam decoratiuni.
Raspuns : A pai trebuie sa dam si bani.Si gata au renuntat.

Referitor la celelate probleme poate dv spuneti unui vecin unde plecati si el spune celorlalti.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
@unlocatar,
Felicitari pentru modul cum arata scara dumneavoastra. Va invidiez! =D>

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)