avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MA AFECTEZA PENSIA ALIMENTARA A COPILULUI MEU CARE E ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MA AFECTEZA PENSIA ALIMENTARA A COPILULUI MEU CARE E TRECUTA IN HOTARIREA DE DIVORT SI NU O PRIMESC NICIODATA

Sînt Emilia din Orşova,,si am o mare rugaminte peste tot unde pot avea drepturi de a primi un venit mi se inchid toate portile pentru ca, am pensia copilasului meu de 3 ani si 6 luni,,,o am trecuta in hotarîrea de divort cu 250 lei care nu am primito niciodata de la fostul sot,,,peste tot mi se cere hotarîre precum nu primesc pensie de la fostul sot ca sa pot beneficia de un venit si acest lucu ma costa sa deschid o actiune judecatoresca pentru aceasta hotarîre care mi se cere,,,de ce nu pot da declaratie pe propia raspundere prin notariat ca nu primesc pensie si acea dovada de la notariat sa+mi fie de folos sa nu mai deschid actiune judecatoresca,,,nu am posibilitate nu lucrey nu am nici un venit decat alocatiea copilului de 42 lei,,de ce e nedrepatea asta in tara,,unde ma duc sa depun niste acte pentru un venit cat de mic nu mil da din cauya pensiei trecute in hotarîre cu stima si respect Emilia:((
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 05:58, 13 Ianuarie 2012
da duc copilu la o gradinita cu program prelungit de oarece aici unde stam nu avem nici o gradinita in apropiere ce a-ti vrea sa fac,,in schimb daca dumnevoastra credeti ca aici se gasesc locuri de munca si cu chiar mai putin venit ar fi bine,,,locurile de munca care le pot gasi este in drobeta turnul severin si sanu la 40 km ce ati vrea sa fac sa castig 500 de lei si 400 lei sa-i dau la transort pe luna ce fac cu ce raman,,acolo am locut 10 ani si as putea munci aclo dar e foarte scum transortul si tot nimic nu e,,de aici toti tineri pleca pentru un loc de munca eu unde sa plec ma lega un copil,,cresterea lui nus avut sau cu studi inalte sa i-mi pot permite bona sa pot pleca la un loc de munca mai departe
Cu scuzele de rigoare, dar daca aveti un copil in varsta de trei ani, nu inteleg de ce trebuie sa-l duceti la o gradinita cu program prelungit, in conditiile in care nu aveti servici? De ce nu va ocupati de el si sa cheltuiti banii respectivi pe altceva?
Mai aveti si optiunea de a va muta in alta zona din regiune/judet.
nu as avea unde sa ma mut stau cu parinti care ma ajuta nu pot pleca de aici ,,va multumesc pentru rapunsuri asta e viata mergem inainte ,,mai sant multi ca mine fara nici o putere si nici un rezultat,,dar nu e dreptate,,,dreptate e pentru ce care au banuti multii,,, care nu au sant neinsemnati,, ati vazut poate ce rapuns am mai primit de la x
Vad ca multi moralisti se trezira...:fight: .... dati si ceva sfaturi juridice pe linga cele sociale.
Doamna eu nu inteleg cine v-a sfatuit sa obtineti o hotarare judecatoreasca de renuntare la pensia de intretinere a minorului pentru ca e de pe alta planeta, asa ceva nu se poate admite in veci de o instanta de judecata. Nu va va fi admisa cererea.
Daca asta nu se poate , acelui functionar care a solicitat aceasta hotarare judecatoreasca duceti-i comunicarile (inteleg ca aveti 3) de la parchet care certifica ca respectivul nu v-a platit.
Pe de alta parte incercati sa obtineti executarea acelei hotarari. Are serviciu? Daca da se paote pune poprire pe venituri . Daca are casa, terenuri agricole , masina sau alte bunuri care pot fi vandutei rugati parintii sa va mai ajute o data sa obtineti executarea silita cu un executor a pensiei restante (o puteti cere pe maxim 3 ani din urma).
Daca nu are bunuri ce pot fi executate luati neaparat legatura cu un avocat din zona , merita efortul , sa ceara obligare bunicilor paterni la intretinerea minorului.

Alte discuții în legătură

Pentru neplata pensiei alimentare maria-emilia maria-emilia ma numesc EMILIA,,sant din orsova,,,am o mare rugamite sant foarte disperata nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc si unde sa mai intreb,,,,am un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara donisa donisa Am divortat in 2007 definitiv si irevocabil,fostul meu sot fiind obligat sa plateasca pensie alimentara 25% din venitul sau.A platit doar un an dupa care nu a ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)