avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a vinde o proprietate aflata in UNGARIA.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a vinde o proprietate aflata in UNGARIA.

Buna viua,sunt cetatean roman cu domiciliul in Ungaria.Detin o casa,pe care am cumparat-o in nume propiu in iunie 2009.Am decis sa ma stabilesc in aceasta tara impreuna cu concobina mea, in speranta unui trai mai bun.Concubina mea,tot cetatean roman dar de etnie maghiara.Mentionez ca:sunt vorbitor de engleza
avansat),italiana(conversational) si germana(incepator)si sunt calificat:mecanic aviatie si auto.Cu toate acestea,pentru faptul ca nu am reusi sa invat limba maghiara,si datorita recesiunii.nu am reusit sa ma angajej.De aceea in ianuarie 2012 am decis sa-mi vand casa propietate personala.Cand am informat-o de decizia de a vinde si pleca din Ungaria:concubina mea,mi-a pus in vedere ca ea este decisa sa ramana in Ungaria si ca nu am dreptul sa-mi vand propietatea;fara ai oferii un domiciliu.mentionez ca;in aceeasi localitate in care detin propietatea,locuieste si mama concubinei si detine in propietate 2 case,dar si o matusa a concubinei,ce are si ea o casa propie.
Intrebarea mea este: am dreptul sami vand casa propietate personala,cu sau fara obligatia de ai oferii un alt domiciliu,fostei concubine?Va multumesc anticipat. Astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: jimmy99 , utilizator 10:14, 10 Ianuarie 2012
Aveti dreptul de a va vinde proprietatea fara a-i oferi o alta locuinta in schimb, cu atat mai mult cu cat aceasta are unde locui. Sunteti titularul exclusiv al dreptului de proprietate si puteti dispune de acest drept.
Va multumesc pt rapiditatea cu care mi-ati raspuns.as mai avea cateva nelamuriri,si anume:dupa spusele cuncubinei,CITEZ:atata timp cat suntem anuntati la primaria din localitatea din Ungaria ca:locuim impreuna nu o pot evacua.am incheiat citatul.

INTREBARE:ar fi bine sa anunt la primaria locala,faptul ca nu mai suntem un cuplu si ca doresc sa-mi vand propietatea?
Dreptul de proprietate privata este un drept patrimonial real care va confera dumneavoastra, titular al dreptului exercitarea asupra lui a posesiei, folosintei si a dispozitiei, in mod exclusiv, absolut si perpetuu, prin putere proprie si in interes propriu, in limitele impuse de lege .
In concluzie, in limitele legii , puteti sa faceti ce vreti cu casa, fara a tine cont de spusele concubinei.
SCCES
mii de multumiri .cu mult respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedură judecare cu străini pentru o cauză închipuită zen0 zen0 Sunt victima unei situații pe care eu o cataloghez drept înșelăciune. Despre ce este vorba: - locuiesc la graniță cu Ungaria. În anul 2014 un ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare autorizatie demolare/constructie URIAS URIAS Buna ziua Sunt propriatarul tabular a unei suprafete de teren situata in centrul unei localitati rurale. În anul 2010 primaria localitatii respective a emis ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota mostenire marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde cota parte din mostenire, fara iesirea din indiviziune ? Unde scrie? Multam. (vezi toată discuția)