avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota mostenire

Se poate vinde cota parte din mostenire, fara iesirea din indiviziune ? Unde scrie? Multam.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 13:43, 27 Mai 2020
Scrie in Codul civil, la art.634
(1) "Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părți din dreptul de proprietate și poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulație contrară."
Corect! Dar nu se pot vinde decat bunurile individualizate si determinate. Nu? Nu o "cota". Nu m-am documentat inca, dar o voi face. Ieri am vazut si stiam ca nu se mai vand "cote" de cand hau si...balalau! Oricum, multumesc. Sarut mana.
Sunteti total dezinformat.
S-au vandut cote dintotdeauna si se vand in continuare.
Insasi cota (1/4, 7/8, 5/20 etc) din imobilul X situat in localitatea Y, este un bun determinat si individualizat.
Ca fapt divers, se pot vinde si bunuri viitoare.
Mi-atiu spus si mai sus, am inteles. Unde-i prevazut in lege si cum apare in cartea funciara? Sarut mana.
V-am explicat mai sus unde anume scrie in lege.
In Cartea Funciara apare exact asa: se intabuleaza dreptul de proprietate in cota de ....asupra imobilului din localitatea...in favoarea numitului.....(si se mentioneaza actul de proprietate in baza caruia vanzatorul detine cota respectiva. Ulterior, se va mentiona contractul de vanzare prin care dvs ati cumparat cota si numele dvs, ca dobanditor)
Este o operatiune cat se poate de banala si comuna.

Alte discuții în legătură

Vanzare cota nedeterminata ioanaol ioanaol Se poate face un contract de vanzare-cumparare autentic ,unde avem inscrisi trei proprietari in cota de 1/1 ? (vezi toată discuția)
Vânzarea unei case Nuts230 Nuts230 Bună ziua, am și eu o întrebare. În urma decesului unor rude părinții mei au moștenit o parte din casa lor (25%). Împreună cu celalalt moștenitor ... (vezi toată discuția)
Ce document este cel mai greu de ,,spart,, in instanta? rewa rewa am o ruda ce detine 1/2 din mai multe terenuri intravilane si extravilane, casa de locuit si alte dependinte, ce sunt trecute pe acelasi titlu de ... (vezi toată discuția)