avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce document este cel mai greu de ,,spart,, in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce document este cel mai greu de ,,spart,, in instanta?

am o ruda ce detine 1/2 din mai multe terenuri intravilane si extravilane, casa de locuit si alte dependinte, ce sunt trecute pe acelasi titlu de proprietate. pe acelasi titlu de proprietate mai este trecuta si o alta persoana ce detine 1/2 din aceleasi bunuri.
precizez faptul ca bunurile nu sunt individualizate, adica bunurile sunt detinute la comun, nefiind individualizate. am inteles ca din aceasta cauza, persoana care doreste sa imi dea mie partea lui de 1/2 din bunurile trecute pe titlul de proprietate, nu imi poate vinde adica nu pot face cu acesta contract de vanzare cumparare.
doresc sa aflu ce fel de document pot face, cu aceasta persoana, care nu mai are mostenitori, astfel incat, dupa decesul acestei persoane(persoana in cauza are in jur de 80 ani), astfel incat co-proprietarea sa nu ma poata ataca in instanta si sa imi doboare acel document.
daca nu am fost suficient de explicit, pot da si mai multe detalii.
va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:46, 2 Noiembrie 2016
Bunurile detinute impreuna cu partea celalata, sunt in indiviziune.

Prima data v-a trebui sa le scoata din starea de indiviziune, adica sa fie individualizate in mod corect, pe loturi egale, si apoi dupa individualizarea lor, vi le v-a putea vinde prin contract de vanzare-cumparare.
A se citi Codul civil, articolul 634
Întinderea cotelor-părţi
(1) Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părţi din dreptul de proprietate şi poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulaţie contrară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota mostenire marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde cota parte din mostenire, fara iesirea din indiviziune ? Unde scrie? Multam. (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)