avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca nu ai venituri beneficiezi de asistenta medicala ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca nu ai venituri beneficiezi de asistenta medicala gratuita?

mamei mele in varsta de 54 de ani i-a fost sistata pensia pe caz de boala de catre cei de la INEMRCM anul trecut in luna august,aceasta fiid singura sursa de venit a acesteia.mentionez ca in prezent nu are nici o sursa de venit.as vrea sa stiu daca in acest caz benificiaza de asistenta medicala gratuita sau nu?si ce ar trebui sa facem sa beneficieze de asistemta medicala.cu respect,in asteptarea unui raspuns:va multumesc anticipat.as mai dori cum ar putea deveni coasigurata pe asigurarea mea medicala si care sunt procedurile,precum si daca trebuie s-o trec ca persoana aflata in intretinerea mea.va multumesc din suflet celor care imi raspund.cu respect.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
maryusik78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:22, 11 Ianuarie 2012
Beneficiaza in cazul urgentelor.
Poate sa se asigure prin contract incheiat cu casa de sanatate sau poate fi coasigurata fara plata contributiei pe asigurarea sotului sau a unui copil.
Legea nr. 95/2006:
Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;
Interventie moderator

Pentru a pune o noua intrebare folositi butonul ''raspunde'' (albastru, dreapta, jos). Nu folositi butonul ''editeaza'' si nu deschideti o noua discutie intrucat nu este regulamentar.
Multumesc!

Gabriela Pintea

pneagu a raspuns:
Ordin 617/2007
Art.20 (1) d) soţul, soţia şi părinţii aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate: act de identitate, documente care să ateste relaţia de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum şi o declaraţie pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreţinere persoana respectivă;
Depuneti la firma unde lucrati documentele specificate.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Coasigurare sudeata sudeata copilul meu, in varsta de 20 de ani, nu lucreaza, nu are nici ajutor de somaj - deci nu are nici asigurare medicala. Ca parinte il pot coasigura pe asigurarea ... (vezi toată discuția)
Coasigurare medicala vladuta vladuta Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit? (vezi toată discuția)