avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinul de la parter!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinul de la parter!

buna seara! am si eu o problema.
in urma cu mai bine de 1an, vecinul de la parter a inceput sa-si renoveze apartamentul. a facut diferite moificari care au dus la craparea peretilor din apartamentul meu. de la primarie mi s-a zis ca vecinul nu a avut autorizatie.
ce pot face eu, pt. ca vecinul nu vrea sa-mi repare toate stricaciunile . nu este om de inteles. cei de la primarie au constatat ca el a provocat fisurarea peretilor umbland la daramarea zidurilor de rezistenta.va rog un raspuns!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:15, 21 Octombrie 2008
Ati facut reclamatie in scris la Primarie? Ati primit raspuns in scris? A venit un reprezentant al primariei si a constatat ca vecinul respectiv a daramat un zid de rezistenta?! Daca a venit, nu l-a amendat si nu i-a cerut sa ridice zidul respectiv? Au constatat in scris ca a fost distrus un zid de rezistenta?! Poate ca nu avea autorizatie pt a modifica apartamentul si, in urma controlului, urmeaza sa plateasca aceasta autorizatie – daca n-a distrus... ziduri de rezistenta. Nu toate zidurile dintr-un ap sunt „de rezistenta”. Imobilul este atat de vechi incat sa va fi afectat atat de tare modificarile din ap aflat la parter? Pt a obliga vecinul sa va repare stricaciunile ar trebui sa il chemati in judecata – dar, inainte, ar fi bine sa platiti un evaluator care sa ateste ca stricaciunile se datoreaza lucrarilor efectuate de vecin si acest raport sa il anexati la cererea de chemare in judecata, langa alte documente prin care intelegeti sa va sustineti cererea. Daca cereti in instanta daune cred ca va trebui sa platiti o taxa in plus, aferenta sumei pe care o considerati necesara pt a va repara apartamentul.
Trebuia sa incepeti demersurile atunci cand se petreceau toate acestea... Se poate presupune ca stricaciunile nu sunt din cauza vecinului de la parter. Nu ati asteptat prea mult?
Daca primaria a constatat, de ce nu-l pune sa repare?
Daca ei nu pot sa-l puna la punct, instanta poate.=D>
Se cheama "proces", si-l rezolvati.:hammer:
Da, obligat trebuie deschis proces.
Se va face o expertiza in proces si daca se va dovedi ca este culpa vecinului va fi obligat sa suporte cheltuielile.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta dislexic dislexic Buna ziua, Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament vecin, rezultat pereti crapati la mine utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua, O cunostinta dintr-ul alt oras are un aparament care este la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 etaje nou construit (nou de aprox. 7 ani). A tot ... (vezi toată discuția)
Mi-au crăpat pereții din cauza lucrărilor efectuate în apartament de vecinul de dedesubt. Îl pot acționa în judecată? Janaina Janaina Vecina de la et 1 de sub apartamentul meu a executat lucrari de amenajari interioare si timp de 6 luni aproape zilnic mi a forat creierii cu tot felul de ... (vezi toată discuția)