avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Daca o institutie face reorganizare si se desfinteaza unele posturisi se infiinteaza altele dar persoana la care a fost desfinta postul nu are pregatirea pentru postul nou infiintat poate beneficia de somaj??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 10 Ianuarie 2012
Daca aveti perioada de cotizare completa adica 12 luni din ultimele 24 luni calendaristice lucrate cu contract de munca cu norma intreaga, atunci va puteti depune dosarul pentru somaj.
multumesc mult,
si ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de somaj
Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie;
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator.

buan ziua!
am domiciuliul pe tulcea..muncesc in constanta si acum trebuie sa-mi depun actele pentru somaj -se inchide societatea la care munceam..unde trebuie sa-mi depun dosarul? la tulcea sau la constanta - unde am muncit? dar pentru adeverinta precum nu am alte venituri unde trebuie sa merg?
1. - Va inregistrati la AJOFM din judetul in care aveti domiciliul (Tulcea).
- Daca aveti viza de flotant (resedinta) in Constanta va puteti inregistra si la AJOFM Constanta.

2. Adeverinta cu venituri impozabile o solicitati la Administratia fiscala de unde aveti domiciliul (Tulcea).

Alte discuții în legătură

Inregistrare ajofm tut_10 tut_10 buna ziua, tocmai am absolvit facultatea cu examen de licenta in februarie si doresc sa ma inscriu in evidenta fortei de munca intrebarile mele unt unde ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? MihaiCostache89 MihaiCostache89 Buna ziua, Am lucrat in cadrul unei firme cu contract de munca in perioada 20.01.2011 - 06.09.2011, dupa care aceasta firma a fost preluata de o alta , ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare la somaj infolegi infolegi Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ... (vezi toată discuția)