Buna ziua, am o intrebare pentru schimbarea licentei de turism in cazul schimbarii sediului si actionarilor am aflat ca trebuie sa avem cazierul judiciar al administratorului sau actionarului, in cazul nostru agentia de turism a fost preluata de o alta firma, precizez ca este asociat unic al agentiei de turism dar administratorul agentiei este o alta persoana care nu este trecuta in firma, acum intrebarea :D:ne putem prezenta cu cazierul judiciar al actionarului care a preluat agentia de turism sau cu cel al actulalului administrator al agentiei de turism? Sper ca m-am facut inteleasa
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 27 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1. -(1) Agentiile de turism isi pot desfasura activitatea de oferire, comercializare si vanzare a serviciilor si a pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Romaniei numai in baza licentei de turism emise de Ministerul Turismului.
(2) Persoana care asigura conducerea operativa a unei agentii de turism, a unei filiale a acesteia din alta localitate sau a unei structuri de primire turistica va detine brevet de turism, prin care se atesta pregatirea profesionala in domeniul turismului.
Art. 2. - In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) licenta de turism este documentul prin care se atesta capacitatea titularului de a comercializa servicii turistice in conditii de calitate si siguranta pentru turisti si posibilitatea de a infiinta o agentie de turism;
b) brevetul de turism este documentul prin care se atesta capacitatea profesionala in domeniul turismului a persoanelor fizice care asigura conducerea agentiilor de turism sau a structurilor de primire turistice.
Art. 3. -(1) Licentele si brevetele de turism se elibereaza de Ministerul Turismului, la cererea agentului economic si, respectiv, a persoanelor fizice care solicita obtinerea brevetului de turism. (2) In termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii cererii agentului economic, respectiv a persoanei fizice, Ministerul Turismului, cu consultarea asociatiilor profesionale din domeniul turismului, va efectua verificarile necesare si va elibera licenta si, respectiv, brevetul de turism.