avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copii dupa acte din dosar dupa scoatere de sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copii dupa acte din dosar dupa scoatere de sub urmarire penala

Ca parte vatamata, dupa rezolutia de scoatere de sub urmarire penala, am facut cerere pentru eliberarea unor copii dupa actele din dosar. Am primit raspuns de la prim procuror ca trebuie sa achit contravaloarea acestora potivit art.9 din legea 544/2001.
Inteleg sa achit contravaloarea dar legea 544 priveste informatia de interes public... deci acum dosarul meu este de interes public?
In trecut am mai cerut eliberarea unor copii dupa acte din dosar, care mi s-au eliberat chiar in ziua cand am facut cererea, dar nu conform legii 544.
Poate ma faceti sa inteleg de unde schimbarea asta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ungureanu , utilizator 05:57, 11 Ianuarie 2012
Mai jos aveti baza legala invocata de primul procuror al unitatii de parchet careia v-ati adresat cu petitie.

Art. 9.
(1) In cazul in care solicitarea de informatii implica realizarea de copii de pe documentele detinute de autoritatea sau institutia publica, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, in conditiile legii.
(2) Daca in urma informatiilor primite petentul solicita informatii noi privind documentele aflate in posesia autoritatii sau a institutiei publice, aceasta solicitare va fi tratata ca o noua petitie, raspunsul fiind trimis in termenele prevazute la art. 7 si 8.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Ar fi util sa ne spuneti in ce oras se intampla acest lucru.
La Bucuresti eu am primit gratis copii xerox.

Sunt orase unde si instantele procedeaza cumva asa cum ziceti dvs. adica vor taxa de timbru si timbrea judiciare.Am patit asa cand era criza de timbre si avocata angajata pt xerox a trebuit sa astepte sa ii trimit eu.Noroc ca aveam rezerve ca m-am scutit sa fac un drum fara timbre pana acolo...ca sa nu se mai ceara timbre....niciodata...
r.gabi a scris:

Mai jos aveti baza legala invocata de primul procuror al unitatii de parchet careia v-ati adresat cu petitie.

Art. 9.
(1) In cazul in care solicitarea de informatii implica realizarea de copii de pe documentele detinute de autoritatea sau institutia publica, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, in conditiile legii.
(2) Daca in urma informatiilor primite petentul solicita informatii noi privind documentele aflate in posesia autoritatii sau a institutiei publice, aceasta solicitare va fi tratata ca o noua petitie, raspunsul fiind trimis in termenele prevazute la art. 7 si 8.

Multumesc, dar asta stiam si eu, intrebarea era de ce foloseste Legea 544.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ar fi util sa ne spuneti in ce oras se intampla acest lucru.
La Bucuresti eu am primit gratis copii xerox.

Sunt orase unde si instantele procedeaza cumva asa cum ziceti dvs. adica vor taxa de timbru si timbrea judiciare.Am patit asa cand era criza de timbre si avocata angajata pt xerox a trebuit sa astepte sa ii trimit eu.Noroc ca aveam rezerve ca m-am scutit sa fac un drum fara timbre pana acolo...ca sa nu se mai ceara timbre....niciodata...

Se intampla la Brezoi Judetul Valcea, unde in fata Parchetului se afla ridicata o statuie reprezentand un barbat cu un topor in mana. Brezoiul a avut sau poate mai are, nu stiu, o exploatare forestiera dar sa ai amplasat un taietor de lemne cu un topor in mana in fata Parchetului si a Judecatoriei este, daca nu ironie, o ciudatenie. De ani de zile de cand am luat la cunostinta de felul cum lucreaza procurorii din Brezoi inclin sa cred ca omu' cu toporu' nu sta numai afara, pe piedestal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fotocopii xerox Narcisa_ Narcisa_ Am fost la parchet, m-am uitat printr-un dosar, si apoi am facut cerere pentru eliberare fotocopii de pe paginile pe care le-am mentionat in cerere. Am primit ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere i_man i_man Buna ziua, in anul 94'' parinti mei au cumparat o casa cu teren calea de acces de atuci fiind un drumusor de circa 3 metri latime, tatal meu la latit facandu-l ... (vezi toată discuția)
Batut crunt/basma curata vasile15 vasile15 Buna seara!O ruda a fost batuta de cumnatul lui intr-un hal fara de hal.I-a dat cu toporu peste picioare si pe spate si omul nu isi poate misca ... (vezi toată discuția)