avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata fotocopii xerox
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata fotocopii xerox

Am fost la parchet, m-am uitat printr-un dosar, si apoi am facut cerere pentru eliberare fotocopii de pe paginile pe care le-am mentionat in cerere. Am primit un raspuns de la parchet, sa ma prezint la parchet, mentionandu-se ca va trebui sa platesc pentru fiecare pagina solicitata in valoare de 0,70 lei.
Facand un calcul, pentru 38 de pagini fotocopii, va trebui sa platesc suma de 26,60 lei, cand de fapt, la orice xerox din oras, o pagina xerox costa 0,20 lei, iar pentru 38 de pagini xerox, as plati 7,60 lei. Rezulta o diferenta mare intre 26,60 lei (suma pe care trebuie sa o achit la parchet), si suma de 7,60 lei (suma pe care as plati-o la un xerox din oras).

As putea sa fac o alta cerere la parchet, sa spun ca fotocopiile sa imi trimita parchetul la adresa mea de domiciliu fara ca eu sa platesc?
Nu doresc sa imi spuneti ca ma oftic pentru o suma asa de mica, dar mie mi se pare destul de mare aceasta suma, mai ales ca la unele instante, in incinta instantelor, exista fotocopii care pentru o pagina de xerox, se solicita 0,90 lei/pagina.
Ma deranjeaza acest lucru, nu mi se pare corect aceste sume exagerate, si doresc sa stiu daca exista o lege care obliga institutiile statului, inclusiv instantele si parchetele sa elibereze fotocopii xerox pe care o petitionara are drept la actele din dosarul respectiv, fara ca aceasta sa mai plateasca suma respectiva exagerata.
Nu se poate face xerox decat acolo la parchet.
Nu se poate pleca cu dosarele de urmarire penala.

Xeroxul se face contracost.

In trecut cand nu aveau unde sa duca la xerocopiat daca se aproba cererea se dadeau gratis.
De regula nu se aprobau cererile...
Contravaloarea serviciului de fotocopiere se stabileşte de organul de urmarire penala, nu aveti alta solutie, acceptati tariful daca vreti sa faceti fotocopii.
patrascu razvan a scris:

Contravaloarea serviciului de fotocopiere se stabileşte de organul de urmarire penala, nu aveti alta solutie, acceptati tariful daca vreti sa faceti fotocopii.

Parchetul nu poate sa imi trimita prin posta fotocopiile solicitate fara ca sa mai achit o contravaloare?
Cand parchetul cere fotocopi de la o institutie, parchetul primeste gratis, oare parchetul nu trebuie sa elibereze fotocopii gratuit ca orice institutie publica?
Discuția este inutila, trebuie sa plătiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie act - din dosar - judecatorie oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa cer o copie dupa un act redactat de Primarie, dintr-un Dosar aflat la Judecatorie. Va ... (vezi toată discuția)
Cerere de studiu dosar respinsa nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Am calitatea procesuala de parte vatamata intr-o cauza penala aflata pe rolul Parchetului de pe langa Judecatorie. Speta: evacuare abuziva ... (vezi toată discuția)
Copiere dosar - cerere, locul depunerii, durata eder eder Am depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel care s-a solutionat cu NUP. Am depus plangere impotriva rezolutiei de NUP la Curtea de Apel, insa ... (vezi toată discuția)