avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru asigurator masini
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru asigurator masini

Buna ziua!
Stie cineva care este procedura pe care o aplica fiscul in urma popririi a 2 masini detinute de o firma cu datorii la buget (TVA restant)? Care sunt pasii pt vanzarea masinilor prin licitatie de catre fisc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ElenaRota , utilizator 17:44, 18 Ianuarie 2012
In linii generale:
Pentru a trece la valorificarea bunurilor se va incheia un PV de sechestru - un exemplar al acestui PV este inmanat debitorului (si in caz ca debitorul, in 15 zile, nu isi achita obligatiile fiscale se va trece la valorificarea bunurilor)
Bunurile vor fi evaluate si pretul stabilit prin raportul de evaluare va fi transmis debitorului (acesta e pretul de pornire)
In caz de licitatie organul de executare e obligat sa efectueze publicitatea vanzarii: prin afisarea anuntului la sediul debitorului, publicarea anunturilor in presa centrala, locala, pagina de net s.a. (cu 10 zile inainte de data fixata pentru licitatie)
Cheltuielile pe care organul de executare le efectueaza cu aceasta ocazie vor fi recuperate de la debitor - sumele vor fi retinute din valorificarea bunurilor sechestrate.

Cititi codul de procedura fiscala – art 159 (cred) :"> Oricum, in codul de procedura fiscala aflati mai multe (si in normele metodologice)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 3 ori licitatie,ce se intampla mai departe?? Dahrma Dahrma S-au sechestrat 2 camioane ale unei soc.de catre Finante,s-au scos la licitatie de 3 ori,insa nu s-a vandut niciuna.Ce se intampla mai departe???Ele sunt ... (vezi toată discuția)
Sechestru / executare silita bunuri imobile persoana juridica clauclaudia clauclaudia In privinta executarii silite a unui apartament detinut de societate comerciala SRL cu datorii la stat, asa dori sa aflu urmatoarele: - sechestrul asigurator ... (vezi toată discuția)
Amenda fiscala eduuard eduuard Daca ai de platit niste despagubiri fiscului, instanta poate recurge la la anumite masuri de asigurare/sechestru in ceea ce priveste, de exemplu, unele actiuni ... (vezi toată discuția)