avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raporturi de vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raporturi de vecinatate

Buna ziua!
M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare juridica cu care sa-i conving sa pastreze o anumita distanta fata de gardul casei mele.Se simte un miros cumplit,nu stiu ce va fi cand se incalzeste.
Astept sugestii.Vs multumesc.
Cel mai recent răspuns: izaandre , utilizator 15:54, 12 Ianuarie 2012
izaandre a scris:

Pai are cotet,dar mirosul e groaznic.E chiar langa gardul casei si are vreo 20 de gaini + iepuri!
Catre Dl. Alex Muntean -se poate cosidera cotetul o constructie conf.art sus mentionat?

Da, cotetul este o constructie cf. art. de mai sus

Multumesc de raspunsuri.Sper sa reusesc sa rezolv problema.

Catre liamic43- unde se gaseste in OMS 536/1997 acest lucru ,referitor la "50 de pasari" ?

"În mediul rural, unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apa curenta si canalizare, adaposturile de animale de cel mult 2 capete cabaline, 5 capete bovine, 50 de pasari, 15 ovine sau caprine si/sau 5 capete porcine, se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta învecinata si se exploateaza astfel încât sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate."

Eu am gasit doar:
Art. 16. - Adăposturile pentru creşterea animalelor în curţile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine şi 5 capete bovine) se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului sau disconfort vecinilor.

Multumesc anticipat.
Găsiţi O.536-1997 ,pe site la direcţia de sănătate publică care au actualizat acest ordin , până în 2008, de exemplu căutaţi la dspjtulcea, care are actualizat acest ordin. Alte direcţii sunt un pic mai leneşe. Au fost mai mule modificări şi acolo găsiţi forma finală a ordinului respectiv, cu art.16, de care v-am spus.. Acest lucru se cheamă "servitute de miros", art.610 cod civil(vechiul cod) .Chiar şi pentru coteţ trebuie autorizaţie, aşa cum a arătat mai sus cineva.Puteţi sesiza si primăria care este obligată să ia măsuri, dar asta numai în scris.
Articolul 610 c.c arată că cel care realizează anumite construcţii lângă un zid comun este îndatorat să lase depărtarea prescrisă de regulamente şi obiceiuri, spre a nu aduce vătămare vecinului.Organele de medicină preventivă mai fac astfel de controale
Imi pare rau,dar am OMS 536/1997 actualizat si nu gasesc nimic referitor la pasari.Va rog dati-mi si mie link-ul .Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m? Care este distanța legală? (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale Laura_BV Laura_BV Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)