avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata dar primesc doar 80 % din salariul net ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata dar primesc doar 80 % din salariul net cuvenit

Buna,
sunt insarcinata de 2 luni. de cand am anuntat nu mai primesc salariul net cuvenit, ci doar 80 % .Se lucreaza doar cateva zile pe luna si asta de cateva luni. Pana nu am anunta ca sunt insarcinata primeam salariul net intreg. Dintre toti angatatii doar mie mi se aplica acest tratament, restul angajatilor primind salariul complet. Salariul brut nu mi s-a modificat.. doar net primesc cu 20%.
E legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 10 Ianuarie 2012
Nu este legal ... incercati sa discutati cu angajatorul despre aceasta situatie sa vedeti ce va spune , n caz contrar adresati-va ITM-ului si/sau instantei de judecata ....
am primit raspuns... pai daca nu lucrezi luna intreaga nu primesti salar 100% ..
inca o intrebare... daca nu s-a anuntat ITM-ul ce pierd eu?? si au trecut peste 10 zile?
1. Ce timp de munca aveti trecut in contract? ... daca nu lucrati tot timpul , atunci cum sunteti pontata?

2. ITM-ul poate fi sesizat oricand si nu dupa trecerea unei anumite perioade de timp ...
da buna intrebare... 8 ore... iar in zilele in care nu lucrez sunt pontata liber ... urmand ca zilele sa se recupereze... defapt pe fluturas imi apare absente ("pentru ca asa da programul'), iar ca sa ajung la 80 % din salariul net mi se da un premiu.

ex: sal net 1000 lei, 20 zile lucratoare... 9 zile lucrate... apare:
72 ore un venit net de 450 lei...
88 ore ( absente)
alte venituri 550 lei...(pentru toti colegii mei, mai putin pentru mine, eu doar 80%)
si uite asa se ajunge la 1000 lei

Alte discuții în legătură

Durata munca-preaviz concediere EmiB EmiB In cazul in care un salariat este concediat pe motivul desfiintarii postului, primind un preaviz de 20 de zile lucratoare, ce durata a programului de munca va ... (vezi toată discuția)
Nr ore din pontaj mai mic decat nr ore norma in luna CONTAB9 CONTAB9 In cazul unui salariat cu timp partial de 4 ore pe zi care lucreaza si in weekend conform pontajului a lucrat 88 ore, nr de ore in luna fiind 92 in programul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am lucrat intre 18-20 iulie iar analizele trebuie ... Timea30 Timea30 Buna ziua! Daca am lucrat intre 18-20 iulie iar analizele trebuie sa fac in 26 iulie si daca nu le fac atunci primesc salariul pe cele 3 zile? Am si contract. (vezi toată discuția)