avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare sume imprumutate unei societati de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare sume imprumutate unei societati de catre asociati

Sunt asociat intr-o societate comerciala cu fosta sotie 50%-50%.
In timpul casatoriei ambii am imprumutat firma cu diverse sume de bani inegal.
In momentul actual exita un sold total de restituit catre asociati.
As dori sa intreb daca exista vreo posibilitate legala ca datoria totala a firmei catre asociati sa se imparta in cadrul partajului sau printr-o alta modalitate in proportie de 50% fiecare, avand in vedere faptul ca banii au fost imprumutati in timpul casatoriei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valersucala , utilizator 18:48, 10 Ianuarie 2012
sumele se vor restitui conform finantarii fiecaruia, nu are legatura cu participarea dumneavostra ca si asociati in societate si nici cu faptul ca sunt sume obtinute in timpul casatoriei. Din balanta analitica reiese cu ce sume a finantat fiecare din dumneavostra societatea , respectivele sume vor fi restituite ca atare.
Nu mi se pare corect, sunt bani luati din bugetul familiei, nu este echitabil, e ca si cum unul din soti in timpul casatoriei isi depune toti banii intr un cont, celalalt sot sustine familia financiar si ulterior dupa divort sotul care a depus banii beneficiaza singur de ei. Vi se pare cinstit , ca sa nu zic legal ?
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
valersucala, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul ... Met1 Met1 Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Clarificari partaj cota majoritara burgcrist burgcrist Buna ziua, In timpul unei casatorii: -s-a cumparat un apartament prin credit ipotecar banca, avansul fiind achitat de unul dintre socrii prin OP, direct ... (vezi toată discuția)