avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict pe perioada indemnizatiei crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict pe perioada indemnizatiei crestere copil

Am o mare rugaminte. O prietena a mea, profesoara, este acum in concediu crestere copil, primeste indemnizatia. In paralel, sotul detine o firma care este pe numele sotiei (profesoara, in concediu crestere copil). Acum situatia mi se pare destul de complicata si nu stiu ce sa o sfatuiesc sa faca, si-a dat seama ca este in ilegalitate si nu stie cum sa procedeze si ce sanctiuni o asteapta. In paralel a facut si un contract de colaborare ca broker asigurari. Va rog sa ne ajutati si sa ne sfatuiti ce sa faca. La firma nu poate renunta, sotul nu e in tara. Prefera sa returneze indemnizatia primita, insa nu stie daca si ce sanctiuni o vor astepta. In plus, functia de profesor (bugetar) permite si detinerea unei firme?(patron). Imi cer scuze de deranj, insa as vrea sa o ajut sa intre in legalitate si nu stim de unde sa incepem.Multumiri anticipate.

Alte discuții în legătură

Posibilitati angajare? marianabrt marianabrt am o mare rugaminte cine ma ploate lamuri:in momentul de fata sunt in concediu crestere copil pana in luna ianuarie 2013 si din cauza situatiei financiare din ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare pe perioada concediului prenatal victorIonescu victorIonescu Buna ziua, Am rugamintea, in masura in care se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie : sotia mea este angajata cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si venituri, se poate? cornica cornica Cunosc o mamica care este in concediu de ingrijire copil de 2 anisi si-a deschis si un SRL in 2008 ca asociat, si mai are un SRL din 2006 ca administrator si ... (vezi toată discuția)