avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie si venituri, se poate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie si venituri, se poate?

Cunosc o mamica care este in concediu de ingrijire copil de 2 anisi si-a deschis si un SRL in 2008 ca asociat, si mai are un SRL din 2006 ca administrator si asociat. In tot acest timp ea primeste de la stat indemnizatia, ea fusesea angajata la un alt SRL (aici fiind administrator sotul acesteia), care i/a platit darile la stat. Cele 2 SRl/uri care le are acesata au acitivitat. Nu cumva este ilegal? Ce se intampla, si cine se poate sesiza si de unde?
Cel mai recent răspuns: di.modi , utilizator 14:48, 4 August 2009
Cuiva îi sunt acrii strugurii, sau numai mi se pare? :giggle:
De ce ar fi ilegal să aibă SRL-uri în timp ce beneficiază de indemnizaţia pentru crşterea copilului? La fel de ilegal ar fi atunci şi să ai mai multe SRL-uri, nu? Sau să fii în acelaşi timp angajat şi patron de societate...
De indemnizaţie beneficiază pentru că a lucrat la o firmă (indiferent care) şi şi-a plătit contribuţiile legale la stat. Societătile, le poate deţine chiar şi fără să lucreze efectiv în cadrul acestora , doar de aceea există angajaţii !!!
Doamneee, răi mai sunt unii oameni ! :worthy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ingrijire copil pana la 2 ani mirceaungureanu mirceaungureanu Un administrator (patron srl) poate primi indemnizatia pentru ingrijire copil pana la 2 ani, daca nu este angajat la firma ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Daca sunt administratorul unui SRL , dar nu sunt angajata pe firma si sunt insarcinata, exista vreo varianta prin care as putea sa iau indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie administrator La societatile cu raspundere limitata administratorului ii este interzis sa primeasca indemnizatie lunara ca la SA-uri??? De ce?Ca doar are raspundere si ... (vezi toată discuția)