avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ingrijire copil pana la 2 ani

Un administrator (patron srl) poate primi indemnizatia pentru ingrijire copil pana la 2 ani, daca nu este angajat la firma ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:30, 25 Ianuarie 2014
1. In calitate de asociat nu poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - In calitate de administrator (chiar daca nu are conntract individual de munca) poate beneficia daca are indemnizatie impozabila stabilita prin statutul societatii sau prin hotararea AGA.
- Trebuie sa fi beneficiat de aceasta indemnizatie in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Pe perioada cat beneficiaza de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspende activitatea de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator la srl, fara carte de munca, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua. Sunt asociat unic si administrator al unui srl, nu am carte de munca, iar firma nu a mai avut de ceva timp(1 an) activitate sau profit (deci exclus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil luci80 luci80 Caz : o persoana este asociat unic si administrator intr-un SRL, nu beneficiaza de dividende si este angajat cu contract de munca in alta societate, in cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului saturniana14 saturniana14 Fiul meu doreste sa intre in concediu de crestere a copilului. Va rog sa-mi spuneti, daca este asociat , impreuna cu tatal si fratele (60% tatal, 20% si 20% ... (vezi toată discuția)