avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Fiul meu doreste sa intre in concediu de crestere a copilului. Va rog sa-mi spuneti, daca este asociat , impreuna cu tatal si fratele (60% tatal, 20% si 20% cei doi copii) la firma privata, fara sa incaseze dividente pt. ca profitul a fost reinvestit, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? El a obtinut venituri doar din salarii, pt. ca are si calitatea de salariat in cadrul firmei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 26 Noiembrie 2013
1. Poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii.

2. Dividendele nu sunt asimilate salariilor (conform Codului fiscal), deoarece ele se pot reinvesti, si nu sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. - Asadar poate cumula indemnizatia pentru CCC cu dividendele.
- Adica pe perioada cat beneficiaza de indemnziatie pentru CCC isi poate pastra calitatea de asociat al firmei dar trebuie sa-si suspende contractul individual de munca (CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic theya_05 theya_05 un asociat al unui srl are dreptul la concediu de ingrijire copil ? si daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil md79 md79 Buna ziua, as vrea sa va adresez o intrebare: Am lucrat 15 ani cu carte de munca , am platit contributiile la stat in toti acesti 15 ani fara intrerupere iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere a copilului laura83 laura83 buna ziua, va rog daca puteti sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de ccc in conditiile in care a lucrat 8 luni anterioare nasterii copilului si ... (vezi toată discuția)