avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asociat unic si administrator la Srl, fara carte de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asociat unic si administrator la Srl, fara carte de munca, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

Buna ziua. Sunt asociat unic si administrator al unui srl, nu am carte de munca, iar firma nu a mai avut de ceva timp(1 an) activitate sau profit (deci exclus dividende). Desi eu sunt mai mult ca sigura ca nu pot beneficia de indemnizatie, cineva mi-a spus ca acest lucru ar putea fi posibil.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 15 Mai 2013
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
1. Calitatea de asociat se poate pastra si pe timpul CCC chiar daca obtineti dividende (acestea nu sunt venituri care se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa va suspendati din functia de administrator.

3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricolesau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de matenitate etc.).

4. Pentru un raspuns sigur spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti in cele 12 luni premergatoare nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Icc pentru administrator unic microintreprindere IrinaLeonte09 IrinaLeonte09 Buna ziua. As avea nevoie de un raspuns in urmatoarea situatie: mama este administrator unic al unui SRL microintreprindere platitoare de impozit pe venit. Nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o intrebare la calcularea indemnizatie de crestere de copil se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului anila12 anila12 se poate prmi indemnizatia pentru cresterea copilului ,daca nu am muncit niciodata ? nu am fost decat 6 luni in somaj multumesc (vezi toată discuția)