Buna ziua. Sunt asociat unic si administrator al unui srl, nu am carte de munca, iar firma nu a mai avut de ceva timp(1 an) activitate sau profit (deci exclus dividende). Desi eu sunt mai mult ca sigura ca nu pot beneficia de indemnizatie, cineva mi-a spus ca acest lucru ar putea fi posibil.
Multumesc anticipat !
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
1. Calitatea de asociat se poate pastra si pe timpul CCC chiar daca obtineti dividende (acestea nu sunt venituri care se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC).
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa va suspendati din functia de administrator.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricolesau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de matenitate etc.).
4. Pentru un raspuns sigur spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti in cele 12 luni premergatoare nasterii.