avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

se poate prmi indemnizatia pentru cresterea copilului ,daca nu am muncit niciodata ?
nu am fost decat 6 luni in somaj
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:12, 1 Iulie 2013
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

1. Spuneti data prognozata a nasterii copilului si ce statut aveti in cele 12 luni anterioare.

2. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati fost eleva la zi, apoi in cele 60 de zile de la absolvirea liceului, apoi in somaj indemnizat, veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil.

3. - Daca dvs. nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci tatal copilului poate el beneficia de CCC si indemnizatia aferenta sau direct (fara sa intre in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica va primi salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- In ambele cazuri tatal trebuie sa indeplineasca si el aceleasi conditii de a avea venituri impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

4. Dvs. veti mai beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil max56 max56 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, daca pot beneficia de indeminzatie crestere copil, in conditiile in care, de 4 ani nu mai am serviciu , desi anterior am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului popovicimarilena popovicimarilena Buna,ma numesc Marilena am 36 de ani,si as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare ,din cauza unor probleme de sanatate nu am putut ramane ... (vezi toată discuția)