avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Indemnizatie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Indemnizatie administrator

La societatile cu raspundere limitata administratorului ii este interzis sa primeasca indemnizatie lunara ca la SA-uri??? De ce?Ca doar are raspundere si presteaza o munca.Cica trebuie platit din dividende.Si daca nu e asociat? Nu mai inteleg nimic.Va rog sa ma ajutati!Merci
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 09:05, 16 Mai 2005
lasati ca m-am lamurit.multumesc oricum!
Si nu era mai simplu sa te lamuresti fara sa postezi?
am vrut sa va scutesc de bataie de cap.ai o zi proasta? sau?
Nu. Dar poate ne lamuresti si pe noi, ce ai priceput tu.
Nu ca eu asi fi mai priceput, dar e bine sa stim .
In lg.31/90 la SRL-uri ( art.192), spune clar, ca asociatii pot numi unul sau mai multi administratori(asociati sau nesociati) si le pot fixa atributiile precum si indemnizatia lunara .Deci administratorul unui SRL poate avea indemnizatie lunara (ca la SA-uri) si atunci nu mai trebuie intocmit cim sa primeasca si ei niste bani pentru munca prestata.
--Mada--

Alte discuții în legătură

Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)
Conflict intre indemnizatie crestere copil si srl pe numele mamei? dana-m dana-m Buna seara, intrebarea mea este: daca o mamica este in CIC si primeste indemnizatie (in cazul de care vorbesc - cea minima de 600 ron) si a deschis un SRL pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare majorare de capital social prin conversia imprumutului herculeroco herculeroco Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. ... (vezi toată discuția)